Novak Djokovic se află zilele acesta la Torino și încearcă să câștige un nou trofeu la Turneul Campionilor, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Sârbul a fost intervievat de jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport și le-a dezvăluit italienilor că unul dintre modelele sale din fotbal este chiar starul din Serie A, Zlatan Ibrahimovic.
"Îmi place filozofia lui: cu cât înaintează în vârstă, cu atât mai mai tânăr se simte. Este un simbol al mentalității din Balcani: să ai puterea de a nu renunța niciodată și să ai mereu încredere în forțele proprii. Eu mă recunosc foarte mult în felul de a fi al lui Zlatan. Are mentalitatea unui campion care își respectă adversarii, dar care este conștient de calitățile sale și care sunt sprijinite de munca pe care o depune", a spus Novak Djokovic, pentru sursa citată.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54

Novak Djokovic, pe urmele unui nou titlu la Turneul Campionilor

Câștigător a 5 titluri la Turneul Campionilor, Novak Djokovic este principalul favorit. În lipsa lui Roger Federer și Rafael Nadal, care lipsesc anul acesta din cauza accidentărilor și a lipsei de puncte necesare din clasament, Nole va avea totuși o misiune foarte dificilă în căutarea unui nou titlu la Turneul Campionilor. Campionul de la US Open, Daniil Medvedev, câștigătorul medaliei de aur, Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas, finalist la Roland Garros, sunt marii favoriți pentru a-l învinge pe Djokovic.
Sârbul a mai dezvăluit că gândurile de retragere sunt încă foarte departe, deoarece încă îi place să concureze în circuit. Djokovic a spus că va continua să acorde prioritate marilor turnee, cum ar fi evenimentele de Grand Slam și Masters 1000, pentru a se asigura că la vârsta lui corpul său poate face față rigorilor competiției.
"La vârsta mea, alegerile turneelor disponibile în calendar devin fundamentale și trebuie făcute distincții tot mereu", a continuat Djokovic. "Mă concentrez pe Grand Slam-uri, pe turneele Masters 1000 și Cupa Davis, pentru că sunt întotdeauna mândru să îmi reprezint țara. Sunt încă îndrăgostit de competiție și retragerea este încă foarte, foarte departe", a mai spus Nole.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34