Premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a afirmat că s-a opus unor aranjamente speciale pentru a permite jucătorilor nevaccinaţi să concureze în acest stat care va găzdui turneul de tenis la Melbourne Park, în ianuarie. La scurt timp au apărut zvonuri potrivit cărora Craig Tiley, directorul turneului, își dorește ca tenismenii să fie exceptați de la vaccinare, tocmai pentru a nu risca să piardă nume uriașe din sportul alb, cum ar fi Djokovic.
Acum, Ministrul Comerțului și Turismului din Australia, Dan Tehan, consideră că ar fi "o rușine" dacă guvernul din care face parte nu găsește o modalitate de a-i permite lui Novak Djokovic să participe la Australian Open 2022. Atât Daniel Andrews, premierul statului Victoria, cât și Alex Hawke, Ministrul Imigrării, au declarat recent că persoanelor nevaccinate nu li se va acorda viză pentru a intra în țară.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27

Novak Djokovic a împărțit autoritățile din Australia în 2 tabere

Scott Morrison, premierul australian, a afirmat că persoanelor nevaccinate li se va permite să intre în țară dacă vor fi supuse unei carantine obligatorii de două săptămâni. Ministrul Comerțului și Turismului din Australia, Dan Tehan, a împărtășit aceeași părere ca și Morrison, subliniind că "bunul simț" trebuie să prevaleze în astfel de situații.
"Trebuie să folosim bunul simț aici. Dacă putem aduce jucători – și în special cei mai buni jucători din lume – și pot face două săptămâni de carantină, mi se pare o propunere de bun simț. Novak Djokovic este un campion absolut al turneului Australian Open și unul dintre cei mai buni jucători care au jucat vreodată la eveniment. Ar fi o rușine absolută dacă nu am putea găsi o cale, mai ales dacă ar fi fost pregătit să o facă. Stă două săptămâni în carantină pentru ca el să poată veni să-și apere recordul remarcabil pe care îl are aici", a spus Tehan.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54