Novak Djokovic se pregătește intens de revenirea în circuit, la Masters-ul de la Monte Carlo, după un început sumbru de sezon competițional. Sârbul a jucat doar trei meciuri anul acesta, învingându-i pe Lorenzo Musetti și Karen Khachanov la turneul de tenis de la Dubai, înainte de a ceda în fața lui Jiri Vesely în sferturi de finala.
După ce a ratat prezența la "Sunshine Double" din cauza statutului său de nevaccinat, numărul 1 mondial nu se va confrunta cu aceeași problemă la evenimentul ATP 1000 din Monaco. Sârbul este cap de afiș al evenimentului alături de opt dintre primii zece jucători ai lumii - Rafael Nadal (fractură la coastă) și Matteo Berrettini (accidentare la mână) fiind singurii care vor lipsi.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 2 ORE

Novak Djokovic, primele antrenamente pe zgură, la Monte Carlo

Dublu campion la Monte Carlo (2013 și 2015), Novak Djokovic va încerca să facă la Monaco cea mai bună pregătire posibilă pentru sezonul de zgură, care va culmina cu turneul de Grand Slam desfășurat pe suprafața roșie, Roland Garros, acolo unde e campion en-titre și are de apărat 2000 de puncte. Sârbul a fost surprins la Monte Carlo la antrenamente, acolo unde s-a pregătit cu 2 puști norocoși de la Academia Piatti.
Rolex Monte-Carlo Masters, care și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare în 2006, este primul dintre cele trei turnee ATP Masters 1000 disputate pe zgură. Turneul este fără doar și poate unul dintre favorite în rândul jucătorilor și fanilor datorită locației sale magnifice, Monte-Carlo Country Club și tradiției îndelungate de campioni. Spaniolul Rafael Nadal a câștigat 11 titluri la Monaco, inclusiv un record de opt titluri consecutive în perioada erei Open, în perioada 2005-2012.
Turneul Masters de la Monte Carlos de desfășoară în perioada 10-17 aprilie, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51