Unul dintre principalii sponsori ai lui Novak Djokovic, compania franceză Peugeot, a decis să înceteze parteneriatul pe care-l avea cu marele campion sârb, deși anterior promisese că nu va recurge la un asemenea gest, scrie British Express. Peugeot oferea asigurări la începutul anului că nu va renunța la Nole din cauza controversei pe tema vaccinării și expulzării din Australia.
La doar o lună de la acea promisiune, francezii s-au răzgândit și l-au informat pe Djokovic că se retrag din parteneriat. Informația a fost confirmată la scurt timp de Carlo Tavares, directorul general al companiei franceze: "Este o informație corectă. Nu vom continua cooperarea cu domnul Djokovic", a spus Tavares.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35

Novak Djokovic a rămas fără unul dintre principalii sponsori

Chiar dacă situația s-ar putea îmbunătăți pentru Novak Djokovic în viitorul apropiat în circuit, pentru că tot mai multe țări renunță la restricțiile impuse de prelungirea pandemiei de COVID-19, sponsorul francez a decis să ia această decizie radicală. Totuși, aceeași sursă, British Express, transmite că motivul din spatele acestei hotărâri nu este refuzul sârbului de a se vaccina împotriva COVID-19.
Mai mult, jurnalistul Sasa Ozmo scrie că Peugeot a primit o lovitură financiară uriașă în timpul pandemiei, iar Djokovic a fost unul de departe unul dintre cei mai mari clienți ai brandului francez. Rămâne de văzut dacă cele două părți vor dezvolta acest subiect pe viitor, dacă vor oferi mai multe informații privind motivele care au stat în spatele acestei rupturi bruște și surprinzătoare.
Djokovic a bifat primele apariții în acest sezon competițional la Dubai, acolo unde nu a reușit să-și adjudece marele trofeu, el fiind eliminat în faza sferturilor de finală. Acum, participarea sa la majoritatea turneelor se află sub semnul întrebării, dar pe viitor, Nole ar putea primi tot mai multe porți de acces la competiții importante din toată lumea, pe măsură ce restricțiile din pandemie sunt retrase.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51