Novak Djokovic a declarat că preferă să rateze turnee decât să se vaccineze împotriva COVID-19, încă o dată confirmând opiniile puternice pe care le are cu privire la acest subiect atât de controversat la nivel global. Într-un interviu pentru BBC, Djokovic a precizat că nu ar trebui să fie asociat cu mișcarea antivaccinistă și că el militează pentru dreptul la alegere.
Djokovic a fost întrebat dacă își va sacrifica participarea la competiții precum Wimbledon și Roland Garros din cauza poziției sale față de vaccin: "Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să-l plătesc", a spus el pentru sursa citată. Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Djokovic a fost expulzat luna trecută din Australia, după ce guvernul i-a anulat viza din cauza statutului său de vaccinare.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 4 ORE

Novak Djokovic, dispus să renunțe la turnee dacă e condiționat de vaccinare

Novak Djokovic a declarat, de asemenea, că a obținut o scutire medicală pentru a intra în Australia deoarece a trecut prin boală în luna decembrie a anului 2021. "Nu am fost niciodată împotriva vaccinării", a spus el pentru BBC, confirmând că i-au fost administrate toate vaccinurile din copilărie, "dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ceea ce introduci în propriul corp".
Într-un interviu amplu, primul al său de când a fost reținut la Melbourne, în ianuarie, Djokovic a abordat speculațiile cu privire la momentul în care a apărut testul său pozitiv Covid în decembrie și a discutat despre propria sa atitudine față de vaccin. Djokovic a spus că speră că cerințele de vaccinare în anumite turnee se vor schimba, adăugând că speră să "poată juca încă mulți ani" de acum înainte.
https://i.eurosport.com/2022/01/16/3289248.jpg
Djokovic a confirmat, de asemenea, că este dispus să renunțe la șansa de a deveni din punct de vedere statistic cel mai mare jucător de tenis al tuturor timpurilor. Întrebat de ce, el a răspuns: "Pentru că principiile de luare a deciziilor asupra corpului meu sunt mai importante decât orice titlu sau orice altceva. Încerc să fiu în armonie cu corpul meu cât de mult pot". El a spus că "e deschis" cu privire la posibilitatea de a fi vaccinat în viitor, "pentru că toți încercăm să găsim în mod colectiv cea mai bună soluție posibilă pentru a pune capăt pandemiei".
"Nu am fost niciodată împotriva vaccinării. Înțeleg că, la nivel global, toată lumea încearcă să depună un efort mare pentru a gestiona acest virus și să vedem, sperăm, un sfârșit în curând acestui virus. Înțeleg că există multe critici și înțeleg că oamenii vin cu diferite teorii despre cât de norocos am fost sau cât de convenabil este că am avut coronavirus în decembrie, chiar înainte de Australian Open, dar nimeni nu este norocos să ia Covid. Milioane de oameni au și încă se luptă cu Covid în întreaga lume. Așa că iau asta foarte în serios, chiar nu-mi place ca cineva să creadă că am folosit greșit ceva sau în propria favoare", a spus Novak.

Novak Djokovic, despre perioada petrecută în carantină, în Australia

De asemenea, Nole a intrat în mai multe detalii despre timpul petrecut în detenție în Melbourne luna trecută: "Am fost foarte trist și dezamăgit de felul în care s-a terminat totul pentru mine în Australia. Nu a fost ușor. Cererea pentru scutirea medicală a fost făcută în mod anonim și a fost acceptată de două comisii independente australiene. Cu toate acestea, a existat o declarație de călătorie separată, care includea o eroare. Absolut, eroarea de declarare a vizei nu a fost făcută în mod deliberat.
Am fost acceptat și confirmat de către Curtea Federală și chiar de la Ministerul pentru Imigrări din Australia. Deci, de fapt, ceea ce oamenii probabil nu știu este că nu am fost expulzat din Australia pe motiv că nu am fost vaccinat, sau că am încălcat vreo regulă sau că am făcut o eroare în declarația mea de viză. Toate acestea au fost de fapt aprobate și validate de Curtea Federală a Australiei și de Ministrul Imigrării. Motivul pentru care am fost expulzat din Australia a fost că ministrul Imigrării și-a folosit discreția pentru a-mi anula viza pe baza percepției sale că aș putea crea un sentiment contra vaccinării în țară, lucru cu care nu sunt complet de acord", a concluzionat Djokovic pentru BBC.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
IERI LA 11:28
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35