Boris Becker, în vârsta de 54 de ani, va fi încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special pentru că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro) în active și împrumuturi pentru a nu-și plăti datoriile.
După aflarea veștii despre condamnarea fostului mare tenismen german, Novak Djokovic a comentat situația lui Boris Becker, care i-a fost antrenor în perioada 2013-2016.
Liderul ATP s-a arătat afectat de drama prin care trece bunul său prieten, mărturisind că este trist pentru cel care l-a ajutat atât de mult de-a lungul carierei sale.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 3 ORE
"Sunt cu inima frântă pentru el. Este un prieten, un prieten pe care îl am de multă vreme, mi-a fost antrenor trei, patru ani, este cineva pe care îl consider apropiat în viața mea și care a contribuit foarte mult la succesul meu în carieră. Pur și simplu am avut inima zdrobită când am aflat.
Nu am de gând să intru în detalii cu privire la verdict pentru că nu sunt în măsură să fac asta, dar în calitate de prieten al lui, sunt super trist pentru el. Nu sunt multe altele de spus", a declarat Novak Djokovic, citat de Tennis Majors.
Citește și:

Boris Becker, condamnat la închisoare cu executare pentru 4 capete de acuzare

Becker, care are în palmares 6 titluri de Mare Șlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham și nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca.
Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să își achite datoriile. Becker, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinați cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-și chiar și inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experți.
Boris Becker a fost găsit vinovat în 4 capete de acuzare conform Legii Insolvenței de juriul curții Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăți, două capete de nedezvăluire a averii și unul de ascundere de datorii. Germanul a vândut deja la licitație o serie dintre trofeele câștigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii.
Acuzarea i-a reproșat că nu a declarat două proprietăți în Germania, precum și o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro. În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câștigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracțiunile de care este acuzat.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
IERI LA 13:02
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31