Anul acesta, singurul care a reușit să țină ștafeta sus a fost Novak Djokovic. Sârbul a cucerit primele trei titluri de Grand Slam ale anului și a disputat finala celui de-al patrulea turneu, însă a cedat în fața lui Daniil Medvedev. Nadal nu a reușit să surprindă pe nimeni în 2021, iar acum se află într-o perioadă de recuperare, asemenea rivalului Federer.
Felix Auger-Aliassime, semifinalist la US Open 2021, e foarte aproape să pătrundă în Top 10 ATP și produce din ce în ce mai multe meciuri foarte bune, în care-și pune serios adversarii la încercare. Canadianul, antrenat de Toni Nadal, este de părere că schimbarea generațiilor din tenis se va produce foarte curând, trimițând astfel un avertisment în direcția liderului mondial, Novak Djokovic.
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 8 ORE

Novak Djokovic, "amenințat" de elevul lui Toni Nadal, Felix-Auger Aliassime

Nu a câștigat niciun titlu în carieră, însă elevul lui Toni Nadal simte că momentul său de glorie se apropie cu pași repezi. Auger-Aliassime crede că tinerii tenismeni sunt nevoiți să lupte din greu pentru a se impune în fața jucătorilor mai experiementați, care se apropie tot mai mult de finalul carierei lor, făcând referire la Federer, Nadal și chiar Djokovic, care a avut un an 2021 excelent.
"E adevărat că Novak încă este primul, că Roger și Rafa încearcă să revină, dar simt că shcimbarea generațiilor este în curs de producere și simt că se va termina totul în curând pentru veterani. Nu va fi ușor pentru noi, e dificil să-i învingi pe ei, deoarece au reușit să revină după accidentări foarte grave.
Știu exact ce trebuie să facă, însă noi trebuie să încercăm să-i oprim. Noi, tinerii, trebuie să luptăm. Cred că vor fi între 5 și 8 noi campioni de Grand Slam în următorii câțiva ani. Vreau să arăt cel mai bun tenis al meu și să concurez cu cei mai buni", a spus Felix Auger-Aliassime.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
IERI LA 19:54
Cupa Davis
Canada a cucerit în premieră Cupa Davis! Shapovalov și Auger-Aliassime, eroii canadienilor
IERI LA 16:20