Novak Djokovic nu joacă la primul turneu de Grand Slam al anului, după un scandal fără precedent în urma căruia a fost expulzat din Australia. În timp ce unii consideră că ceea ce i s-a întâmplat liderului ATP este corect, în contextul în care Nole a refuzat să se vaccineze, alții ar fi vrut ca sportivului din Serbia să i se dea dreptul să joace pentru al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră.
Johanna Konta, fostă semifinalistă a competiției de la Antipozi, a declarat că i-a fost greu să-l vadă pe Djokovic rănit în lupta pentru a fi lăsat să participe la Australian Open, ținând cont de faptul că acesta încearcă foarte mult să le facă bine oamenilor din jurul lui.
"Sunt o mulțime de elemente de luat în calcul, dar cred că, în general, este doar o situație tristă. Este atât de trist să vezi pe cineva care se străduiește din greu să le facă bine oamenilor, fanilor, turneelor. Vrea să ajute și este destul de generos cu banii și timpul său și cred că este regretabil să vezi pe cineva într-o astfel de situație, suferind așa.
Roland Garros
Roland Garros | Istoria turneului de Grand Slam din capitala Franței
ACUM 4 ORE
De asemenea, ne-ar fi plăcut să-l vedem pe Djokovic acolo, jucând pentru al 21-lea său titlu de Grand Slam. Ar fi scris istorie și noi am vrea să fim parte din acea istorie", a declarat Johanna Konta la Eurosport.
Citește și:

"Nu ar fi trebuit să vină aici"

În schimb, dublul campion la Australian Open, Jim Courier, a declarat că cel mai bine ar fi fost dacă Djokovic nu ar fi mers în Australia, de pe urma situației create sârbul având numai de pierdut.
"Cred că mai sunt detalii de ieșit la iveală, ca să aflăm puțin mai multe. Încă nu știm exact cine din guvern ce știa. Și cum a fost el în aeroportul din Dubai și i-au fost aprobate actele? Eu am fost în aeroportul din Los Angeles cu teancuri de hârtii pentru a intra în țară și sunt complet vaccinat.
Evident că s-au făcut câteva erori aici, dar în cele din urmă, toți cei implicați au avut de pierdut, absolut toată lumea. Ar fi fost mult mai bine dacă Djokovic nu ar fi venit aici, ar fi fost mai bine pentru el, cu siguranță, pentru tenis și pentru guvernul australian, sincer să fiu. Pur și simplu nu a fost o poveste frumoasă", a declarat Jim Courier, citat de TennisHead.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
20/05/2022 LA 12:35
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44