Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, este prezent acum la Flushing Meadows, acolo unde concurează la turneele de la Cincinnati și US Open. Nole a bifat deja prima victorie la New York, ajungând anul acesta la 19 victorii din tot atâtea partide disputate. Principalul obiectiv al lui Djokovic este fără îndoială câștigarea titlului la US Open. Dacă va reuși să se impună acolo, el ar ajunge la 18 titluri majore în carieră, la doar două în spatele lui Roger Federer, cel mai titrat jucător de tenis din istorie (ATP).

Totuși, Nole are în vedere un alt record, despre care a spus că este de asemenea prioritar. Este vorba despre numărul săptămânilor pe care le petrece pe locul 1 ATP. În acest moment, sârbul a ajuns la 283 de săptămâni petrecute pe cea mai înaltă poziție în ierarhia mondială. Important este faptul că după ce Dominic Thiem a fost eliminat în turul doi la Cincinnati, Djokovic este sigur acum de faptul că-l va depăși pe Pete Sampras în acest clasament. Mai exact, asta se va întâmpla pe 21 septembrie, atunci când marele campion sârb va fi ajuns deja la 287 de săptămâni pe locul 1 ATP, cu o săptămână mai mult decât Sampras (286).

Tenis
Federer, motivat și la 39 de ani: cum decurge recuperarea și când revine. "Fără alte operații"
19/10/2020 LA 10:20

Novak Djokovic și Roger Federer, cursă strânsă în goana după recorduri

Dacă în turneele de Grand Slam îi mai despart trei titluri, Novak Djokovic și Roger Federer sunt la întrecere și în privința săptămânilor petrecute pe locul 1 ATP. Elvețianul este primul în această ierarhie, cu 310 săptămâni petrecute pe locul 1 ATP. Totuși, Djokovic l-ar putea egala pe marele lui rival pe 1 martie 2021 și l-ar întrece pe 8 martie.

Djokovic este neînvins în acest an (19 victorii) și speră că va continua pe această linie și la turneele americane. US Open este cel de-al 2-lea turneu de grand-slam al anului, după ce Wimbledon-ul a fost anulat, iar Roland Garros-ul a fost amânat și se va disputa în toamnă. Competiția de la Flushing Meadows va debuta pe 31 august și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport.

Tenis
Novak Djokovic a dat uitării finala pierdută la Roland Garros! Când revine Nole pe terenul de tenis
18/10/2020 LA 12:07
Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30