Novak Djokovic, liderul ATP şi principalul favorit, a câştigat duminică seara, pentru a şasea oară, trofeul turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, după ce l-a învins în finală, în trei seturi, pe rusul Daniil Medvedev (2 ATP, favorit nr. 2), cu 4-6, 6-3, 6-3. Sârbul şi-a luat astfel revanşa după ce a pierdut în faţa rusului în finala US Open, cu 6-4, 6-4, 6-4.
Nole a avut nevoie de două ore şi 16 minute de joc pentru a-şi adjudeca victoria în finala turneului de la Paris. Novak Djokovic și-a trecut astfel în palmares titlul cu numărul 86 (al 37-lea de Masters - un record absolut). Până acum, Novak Djokovic era la egalitate cu marele lui rival, Rafael Nadal, însă ieri a devenit cel mai titrat tenismen la această categorie de turnee.
Australian Open
L-a dat Srdjan Djokovic de gol pe Nole? Ce a spus despre participarea la Australian Open 2022
IERI LA 18:47

Novak Djokovic, Andre Agassi și Ilie Năstase, singurii din istorie care au reușit "dubla" la Paris

Cu triumful său la ultimul turneu ATP Masters 1000 al anului de la Paris-Bercy, Novak Djokovic a reușit ceva ce doar Ilie Năstase și Andre Agassi au realizat înaintea lui. Este vorba despre dubla Roland Garros – Paris-Bercy. Doar 3 tenismeni au reușit să câștige amebele titluri în același an. Novak Djokovic anul acesta, Andre Agassi în 1999și Ilie Năstase în 1973.
Această statistică este cumva surprinzătoare, având în vedere că Rafael Nadal nu se află pe listă. Marele campion spaniol a cucerit de 13 ori titlul la Roland Garros, însă nu a reușit niciodată un titlu la Paris-Bercy. De altfel, ibericul a disputat la turneul Masters 1000 o singură finală, în 2007, însă David Nalbandian l-a învins în ultimul act.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
26/11/2021 LA 14:54
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13