Novak Djokovic, în vârstă de 32 de ani, a cucerit anul acesta titlul de la Wimbledon pentru a cincea oară în carieră după o finală epică disputată în compania lui Roger Federer. Marele campion sârb a salvat două mingi de meci și a supraviețuit în tiebreak-ul din setul decisiv. Nole a pierdut mai multe puncte, a reușit mai puține lovituri câștigătoare și a părut adesea că pierde controlul total pe terenul central de la All England Club. Chiar și așa, el a ridicat la final trofeul cel mare deasupra capului.
https://i.eurosport.com/2019/12/12/2734977.jpg
În ultimii zece ani, Djokovic a reușit în mai multe rânduri să câștige în ciuda faptului că părea a avea soarta învinsului în meciurile pe muchie de cuțit. Care este secretul sârbului? Întrebarea aceasta naște alte două la care sârbul a răspuns de-a lungul vremii în conferințele de presă: Cum a gestionat presiunea publicului, suporterii din tribune fiind adesea împotriva lui? și Cum și-a menținut ritmul în cursa de a-i prinde din urmă pe Roger Federer și Rafael Nadal?
Australian Open
Mesajul impresionat al Simonei Halep, la plecarea din Australia
ACUM 4 MINUTE

Novak Djokovic, campionul supraviețuitor din circuitul masculin de tenis

“Când mulțimea strigă <Roger>, eu aud <Novak>”, spunea Djokovic râzând la Wimbledon. Chiar dacă este un colos al sportului alb, Djokovic a avut destul de mult ghinion să evolueze într-o eră a lui Federer și Nadal, susține fostul jucător de tenis din Statele Unite ale Americii, Paul Annacone. În acest moment, Federer conduce cursa titlurilor de Grand Slam, cu 20 de trofee majore, pe locul doi este Nadal, cu 19, iar Djokovic 16.
https://i.eurosport.com/2019/12/08/2732554.jpg
Totuși, de la începutul lui 2010, Djokovic a cucerit 15 titluri majore, Nadal 13, iar Federer 5. Recordul combinat al lui Nole împotriva lui Federer și Nadal este de 42-25 în ultimul deceniu. Sârbul a încheiat anul pe primul an pentru cinci sezoane de la începutul lui 2010, Nadal de patru ori, iar Federer niciodată. Djokovic a devenit în ultimii zece ani primul jucător după Rod Laver care câștigă toate cele patru turnee de Grand Slam în mod consecutiv și a devenit de asemenea și singurul jucător din istorie care a cucerit toate cele patru turnee majore și cele nouă de Masters 1000.

Recordurile lui Novak Djokovic 2010-2019

  • Australian Open: 54 victorii / 4 înfrângeri
  • Roland Garros: 52 / 9
  • Wimbledon: 57 / 5
  • US Open: 53 / 6
  • Turneul Campionilor: 31 / 9
  • La general: 627 / 100
În plus, Novak Djokovic are un record de 80-38 împotriva jucătorilor din Top 5 ATP în ultimul deceniu și 10-5 împotriva liderilor mondiali. Prin comparație, Nadal are 49-38 cu adversarii din Top 5 ATP și 8-12 împotriva liderilor din ATP, iar Federer are 47-41 cu Top 5 și 7-16 cu liderii mondiali.
Australian Open
Novak Djokovic, în continuare atacat din Australia: "E fantastic că acest individ nu e prezent aici"
ACUM 3 ORE
Australian Open
Nadal și Medvedev, tratați diferit la Australian Open. Rusul le bate obrazul organizatorilor
ACUM 6 ORE