Novak Djokovic a rupt tăcerea în legătură cu scandalul în care a fost implicat la începutul acestui an în Australia. Acesta a acordat un interviu pentru BBC în care a vorbit despre ce s-a întâmplat la Melbourne și despre cum s-a simțit în cele câteva zile petrecute în Australia, atunci când s-a putut antrena pe Rod Laver Arena.
Pentru numărul 1 mondial a fost dureros modul în care a fost perceput de către ceilalți jucători de tenis, dar și de către oamenii care se aflau în complexul de la Melbourne, în cele patru zile în care s-a antrenat:
"Am fost liber patru zile, m-am antrenat, dar nu a fost o pregătire obișnuită pentru turneele de Grand Slam. La fiecare sesiune de antrenament erau elicoptere care filmau deasupra terenului, erau camere peste tot.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 7 MINUTE
https://i.eurosport.com/2022/01/11/3284413.jpg
De asemenea, colegii mei, asta m-a durut tare. Am simțit acea energie și acele priviri din partea colegilor mei și a oamenilor care se aflau în bază. Evident, am înțeles că aveau o percepție creată de ce vedeau la știri.
Eu nu am putut și nu am vorbit cu mass-media despre ce s-a întâmplat pentru că am respectat întreg procesul și am respectat Australian Open. În acel moment voiam să vorbesc cu toată lumea și să ofer o explicație", a spus Djokovic pentru BBC.
Citește și:

DJOKOVIC REVINE ÎN COMPETIȚII, LA DUBAI, ÎN DIRECT PE EUROSPORT

Novak Djokovic nu a disputat în 2022 niciun meci. Deși și-a dorit enorm să joace la Australian Open, sârbul a fost expulzat din țară, politicienii de la Antipozi anulându-i lui Nole șansa de a se lupta pentru titlul major cu numărul 21. Djokovic va reveni pe teren la Dubai, săptămâna viitoare, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Liderul mondial din ATP, care a ajuns luni la 360 de săptămâni petrecut pe locul 1 mondial, va avea parte de susținere masivă la Dubai. În acest moment, toate biletele puse la vânzare sunt epuizate. Fanii lui Nole, care doreau să-l vadă pe sârb în acțiune la Melbourne, au fost atunci dezamăgiți de deznodământ, motiv pentru care sunt acum hotărâți să creeze o atmosferă de vis pentru favoritul lor în Emiratele Arabe Unite.
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786733.jpg
"Cred că e grozav că Novak revine. Știu că întreaga lume a fost împotriva lui, dar la sfârșitul zilei, el este numărul 1 și campionul Dubaiului. Nu ne îngrijorează dacă e vaccinat sau nu, pentru că este mai important să respectăm măsurile și protocoalele Guvernului. Guvernul de aici nu cere ca cineva să fie vaccinat pentru a intra în țară. Atâta timp cât este supus testării PCR și testele sunt negative, poate intra. Avem teste PCR la aeroport, disponibile imediat la sosire și, bineînțeles, la locul unde se află hotelul oficial al turneului", a explicat directorul turneului de la Dubai.
Turneul de la Dubai debutează pe 21 februarie, iar Novak Djokovic se va lupta pentru al șaselea său titlu în Emiratele Arabe Unite, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic, despre situația creată la Wimbledon: "Toată lumea pierde!"
ACUM 13 MINUTE
Roland Garros
Simona Halep, pe lista scurtă a celor mai bune jucătoare de zgură la Roland Garros
ACUM O ORĂ