Situația de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, în legătură cu jucătorii nevaccinați este încă neclară. În presă a apărut un document trimis de către WTA jucătoarelor din circuit, în care se menționa că jucătorii nevaccinați pot călători în Australia, dar doar în cazul în care vor sta 14 zile în carantină. De asemenea, prim-ministrul Australiei, Scott Morisson, a declarat că se ia în calcul carantinarea jucătorilor nevaccinați, lucru contrazis de premierul statului Victoria, Daniel Andrews, care a declarat că nu va face excepții pentru nimeni.
Acesta a declarat marți că jucătorii care nu sunt vaccinați nu pot participa la primul Grand Slam al anului, în condițiile în care toți oamenii care se ocupă de organizarea și buna desfășurare a turneului vor fi vaccinați cu schema completă. Astfel, potrivit lui Daniel Andrews, chiar dacă jucătorii nevaccinați vor sta în carantină, aceștia nu pot participa la Australian Open.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
ACUM 13 ORE
Cu toate acestea, ministrul evenimentelor majore din statul Victoria, Martin Pakula, a declarat că încă nu s-au stabilit condițiile în care turneul se va organiza, în ciuda documentului apărut în presă emis de WTA.

Novak Djokovic încă nu știe dacă va merge în Australia

Într-un interviu acordat ziarului Blic din Serbia, Novak Djokovic a vorbit despre probleme cu care se vor confrunta jucătorii dacă vor fi nevoiți să stea în carantină 14 zile la fel ca la ediția din 2021, spunând că acest lucru aduce amintiri neplăcute printre jucători.
"Problema principală este că dacă ești în avion cu cineva care are COVID-19, va trebui să stai 14 zile în camera ta. Asta s-a întâmplat în ianuarie cu Viktor Troicki. Și nu doar cu el, 70 de jucători au stat în carantină. Am vorbit cu mai mulți jucători, acestea sunt amintiri neplăcute pentru toată lumea.
Încă nu știu dacă voi merge în Australia, nu știu ce se întâmplă. În acest moment, situația nu este bună deloc. Câțiva dintre noi ne-am putut antrena în carantină. Dar dacă cineva nu se poate antrena, nu te poți aștepta ca un jucător profesionist să nu poată ieși din cameră și să poată juca la un anumit nivel.

Novak Djokovic are 9 titluri la Australian Open

Credit imagine: Getty Images

Ca să nu mai spun că există un risc ridicat de accidentare, acesta fiind cazul cu mai mulți jucători, inclusiv cu mine. Dacă aceste condiții nu se vor schimba, mulți jucători se vor gândi de două ori dacă vor merge sau nu. Dar impactul financiar este un factor determinant pentru mulți jucători", a declarat numărul 1 mondial, Novak Djokovic.
De asemenea, Novak Djokovic a declarat că nu va dezvălui dacă este vaccinat sau nu, deoarece consideră că acest lucru este ceva ce ține de fiecare în parte, iar o astfel de întrebare este nepotrivită.
Novak Djokovic a câștigat 9 titluri la Australian Open, acesta fiind un record absolut al turneului de la antipozi. Australian Open 2022 se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie 2022 și va fi transmis în exclusivitate în România de Eurosport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
ACUM 15 ORE
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
ACUM 17 ORE