Novak Djokovic l-a învins pe Taylor Fritz cu 6-3, 7-6(5), la capătul unui meci care a fost întrerupt câteva ore din cauza ploii. Sârbul a fost foarte nervos și a avut o răbufnire la adresa arbitrului în momentul întreruperii (la 5-5 în setul 2), dar apoi s-a adunat și a închis meciul în 2 seturi.
La finalul partidei, liderul mondial a recunoscut că a fost foarte stresat și și-a cerut scuze pentru ieșirea nervoasă,dar a făcut și alte declarații extrem de interesante despre cariera sa impresionantă.

Novak Djokovic: "După ce am câștigat Roland Garros am simțit o mare epuizare"

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07
Djokovic a menționat că un punct de cotitură în cariera sa a avut loc în 2016, imediat după ce a reușit să câștige primul și singurul său titlu la Roland Garros, după o finală de 4 seturi cu Andy Murray. Sârbul pierduse înainte 3 finale la marele slam parizian, dar a reușit în cele din urmă să intre în categoria selectă a jucătorilor care au în palmares toate cele 4 trofee majore din tenisul mondial.
"Am avut o mulțime de motivații încercând să câștig Roland Garros, pentru a atinge performanța câștigării tuturor celor patru turnee de Grand Slam. Am fost aproape de trei ori, pierzând în finală, în unele meciuri lungi și dure împotriva lui Nadal în special și împotriva lui Wawrinka, în 2015.
În acea perioadă am avut cu siguranță cele mai bune 15 luni din carieră. Acestea au fost momentele de vârf din cariera mea în ceea ce privește rezultatele, modul în care m-am simțit pe teren și cât de bine am jucat.
Când am câștigat în sfârșit la Roland Garros, am simțit o bucurie imensă, o ușurare, dar în același timp și o mare epuizare. Mi-a luat foarte mult să-mi revin. A durat cam un an și jumătate, a trebuit să mă refac în ceea ce privește emoțiile. Am simțit că practic am revenit pe drumul cel bun abia în 2018.", a declarat Djokovic, citat de tennishead.com.
Djokovic a adăugat că îl înțelege oarecum pe Dominic Thiem, care s-a zbătut mulți ani să câștige un Grand Slam, iar după ce a reușit acest lucru (US Open 2020) traversează o perioadă mai puțin fastă: "Nu știu ce se întâmplă în cazul lui Dominic, dar pot să relaționez cu ce am trăit eu. Aceste tipuri de circumstanțe pe care le trăim acum în lume sunt diferite de cele din urmă cu cinci ani. Tot ce am realizat din punct de vedere profesional m-a ținut departe de cei apropiați. A trebuit să sacrific cu adevărat totul pentru a ajunge la acel punct și așa am făcut."
Novak Djokovic va juca joi în turul 3 de la Foro Italico împotriva ibericului Alejandor Davidovich-Fokina.
Cele mai importante partide de la Mastersul de la Roma sunt în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
IERI LA 08:20
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
IERI LA 05:31