Nu mai este un secret că Novak Djokovic nu este preferatul lui Nick Kyrgios, însă australianul nu pierde nicio șansă ca să-l atace pe liderul mondial din ATP. Înaintea începerii oficiale a noului sezon competițional, Kyrgios a avut un nou atac la adresa lui Nole, spunând pentru CNN că este absolut normal ca sârbul, câștigător a 17 titluri de Grand Slam, să fie tras la răspundere pentru ceea ce face.
În 2020, într-unul dintre cele mai grele sezoane de tenis din istorie, Kyrgios a devenit în spațiul public o voce "morală", care critica fiecare derapaj al tenismenilor în raport cu interdicțiile referitoare la pandemia de coronavirus. Luna iunie a fost probabil apogeul evenimentelor controversate din 2020 – Adria Tour – turneul organizat de Novak Djokovic, a trebuit suspendat din cauza mai multor cazuri de COVID-19 confirmate (Grigor Dimitrov a fost primul care a anunțat).

Nick Kyrgios continuă să-l atace pe Novak Djokovic

Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 16 ORE
Liderul mondial din ATP a fost el însuși infectat cu coronavirus după Adria Tour, iar Nick Kyrgios a continuat atacurile și mai puternic la adresa sârbului. Acum, la câteva luni distanță de la acel moment, australianul spune că e importat că a luat atitudine public și a criticat acțiunile unei legende a sportului așa cum este Djokovic.
"Cred că e foarte important că am vorbit atunci, mai ales că e vorba de unul dintre liderii sportului nostru. Tehnic vorbind, el e LeBron James al nostru. El trebuie să reprezinte un exemplu pentru toți jucătorii de tenis, un exemplu pentru oricine urmărește acest sport. Cred că nu era momentul să facă unele chestii pe care le-a făcut în timpul pandemiei de coronavirus.
Știu că toată lumea face greșeli, chiar și noi, jucătorii de tenis, ieșim uneori din standardele impuse, însă cred că cei care greșesc trebuie trași la răspundere. Nu fac nimic din toate astea pentru a primi atenție din partea presei, astea sunt aspectele morale în baza cărora am crescut. Am încercat să-mi aduc aportul, atât", a spus Nick Kyrgios pentru CNN.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39