Novak Djokovic este foarte aproape de a realiza o performanță istorică. Numărul 1 mondial poate realiza Grand Slamul dacă se va impune la US Open, după ce în acest an a reușit să câștige primele trei turnee majore ale anului.
Djokovic vine la New York după o ediție dezamăgitoare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a pierdut atât în semifinale, cât și în finala mică. După aceste înfrângeri, Nole nu a mai putut să se lupte pentru medalia de bronz în finala mică la dublu, plecând astfel fără medalie din Japonia.
După turneul olimpic, Djokovic a luat o pauză și nu a participat la turneele importante ale verii premergătoare turneului de la US Open, turneele Masters 1000 de la Toronto și Cincinnati. Cu toate acestea, sârbul este văzut în continuare drept favoritul principal la Flushing Meadows.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Ashleigh Barty vs Danielle Collins se anunță o finală pasionantă
ACUM 3 ORE

Thiem și Zverev îl văd pe Djokovic favoritul principal la US Open

Dominic Thiem a anunțat că nu va putea să își apere titlul câștigat în 2020 la New York din cauza accidentării la încheietură, care îl va ține departe de teren pentru tot restul anului 2021. Austriacul în vârstă de 27 de ani nu a mai jucat de la Mallorca din luna iunie, exact înaintea turneului de la Wimbledon. Cu toate acestea, Thiem este de părere că Djokovic va triumfa la New York: "Cred că Djokovic va câștiga. El are o voință incredibilă și are șansa secolului să facă Grand Slamul. Nu cred că va rata o asemenea oportunitate", a spus Dominic Thiem, câștigătorul din 2020 de la US Open.
Alexander Zverev, proaspăt medaliat cu aur la Tokyo și campion la Cincinnati, este și el de părere că Djokovic este favorit la US Open. Germanul în vârstă de 24 de ani l-a învins acum câteva săptămâni la Tokyo pe sârb, în semifinalele turneului olimpic, fiind în acest moment unul dintre cei mai în formă jucători din circuitul ATP. Chiar și în aceste condiții, finalistul de anul trecut de la US Open crede că Nole este favorit: "Toată lumea așteaptă US Open. Cred că Djokovic este în continuare principalul favorit, sunt convins că va juca un tenis incredibil acolo. Cu siguranță va fi odihnit, dar cred că sunt mulți jucători într-o formă bună ca Medvedev sau Tsitsipas. Toți băieții aceștia joacă un tenis grozav. Va fi un US Open interesant, sper să continui munca bună din ultima perioadă și sper să joc chiar mai bine la New York", a declarat și Zverev după titlul obținut la Cincinnati.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
Australian Open
Asleigh Barty, micuța "bestie" care domină tenisul mondial de 112 săptămâni!
ACUM 3 ORE
Australian Open
Tsitsipas a comentat acuzațiile lui Medvedev după semifinala de la Australian Open: "Nu e matur"
ACUM 4 ORE