Novak Djokovic a declarat forfait pentru meciurile pe care echipa Serbiei le va disputa în Cupa Davis în luna septembrie în oraşul spaniol Valencia, scrie Agerpres. Djokovic, care a refuzat vaccinul împotriva Covid-19, nu a concurat la US Open, el nefiind autorizat să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Fostul lider mondial ar fi urmat să revină în competiţie în meciurile din faza grupelor Cupei Davis, la Valencia, între 14 şi 18 septembrie.
El nu va putea fi văzut însă nici în Spania, a anunţat căpitanul echipei Serbiei, Viktor Troicki, pentru Sportski zurnal. "Nu va juca din motive personale. De nenumărate ori a fost prezent pentru echipa naţională, însă de data aceasta, nu poate. Dacă ajungem la Malaga (pentru faza finală între 21 şi 27 noiembrie - n. r.), ni se va alătura", a spus Troicki.
CITEȘTE ȘI:
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 18 ORE

Novak Djokovic sare peste Cupa Davis, revine la Laver Cup și turneul de la Tel Aviv

În schimb, câştigătorul din această vară de la Wimbledon ar urma să participe la turneul ATP 250 de la Tel Aviv, care va avea loc între 26 septembrie şi 2 octombrie. Djokovic a fost ultima oară în Israel în 2006, când avea 19 ani, el contribuind atunci la victoria Serbiei în faţa Israelului (4-1) la Ramat HaSharon.
La Tel Aviv, alături de Djokovic mai sunt aşteptaţi Dominic Thiem, Diego Schwartzman, Marin Cilic, Karen Hacianov sau Maxime Cressy. Evenimentul ATP 250, care va începe pe 26 septembrie, a primit una dintre cele șase licențe pe un singur an, în urma anulării sezonului de hard din China. Tel Aviv are o istorie puternică în circuitul ATP, făcând parte din calendarul circuitului masculin în perioadele 1978-1981 și 1983-1986. În 1989, Jimmy Connors a cucerit al 109-lea (un record) și ultimul său trofeu în ATP, în fața israelianului Gilad Bloom.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 19 ORE
Laver Cup
Un jucător din echipa Restului Lumii a refuzat să dea mâna cu Djokovic! Scenele ciudate surprinse
ACUM 19 ORE