Articol scris de Răzvan Rădulescu
Fostul lider ATP nu știe dacă va lua startul pe tabloul principal de la US Open, turneu la finalul căruia l-ar fi putut egala pe Rafael Nadal la numărul de trofee de Grand Slam câștigate. Spaniolul are 22 de succese în carieră, în competițiile de Grand Slam. Proaspăt câștigător la Wimbledon, Novak Djokovic va evolua pentru echipa Europei în turneul de la Laver Cup alături alți trei legendari tenismeni, Rafael Nadal, Roger Federer și Andy Murray.

Novak Djokovic: "Moment unic în istoria sportului"

US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
IERI LA 09:42
Djokovic participă pentru prima oară în turneul de la Laver Cup, iar sârbul este încântat că va face echipă cu trei dintre cei mai de succes tenismeni din istorie.
"Este singurul turneu în care joci într-o echipă cu băieții cu care concurezi în mod normal. Momentul în care voi evolua alături de Rafa, Roger și Andy, trei dintre cei mai mari rivali ai mei din toate timpurile, va fi un moment cu adevărat unic în istoria sportului nostru", au fost cuvintele lui Djokovic, citate de Marca.
Anunțul participării lui Djokovic la Laver Cup a fost făcut în cursul zilei de astăzi, așadar în ediția din acest an a turneului, vor evolua tenismeni care au strâns împreună 66 de trofee de Grand Slam până în prezent. Team Europe va fi reprezentată de Djokovic, Nadal, Murray, Federer și încă doi tenismeni care nu au fost stabiliți, în timp ce Team World îi va reuni pe Fritz, Auger-Aliassime și Schwartzman și alți trei tenismeni care vor fi stabiliți ulterior.
Citește și:

Bjorn Borg, încântat de "Big Four"

Echipa Europei va fi condusă de pe margine de fosta legendă a tenisului, Bjorn Borg. Suedezul nu și-a închipuit niciodată că îi poate antrena pe Federer, Djokovic, Nadal și Murray la un loc: "Nu mi-aș fi imaginat să am aceste patru icoane ale sportului împreună într-o singură echipă", a declarat fostul tenismen.
Team World îl va avea pe margine pe John McEnroe, fostul jucător american de tenis și rivalul lui Bjorn Borg. Turneul de la Laver Cup s-a desfășurat prima oară în 2017. Team Europe a câștigat toate cele patru ediții. Turneul care se va desfășura în perioada 23-25 septembrie în acest an a fost suspendat în 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
06/08/2022 LA 07:55
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42