Într-un interviu oferit pentru publicația sârbă Sport Klub, filmat ieri în Dubai, Novak Djokovic a dat cărțile pe față. Nole a explicat de ce a ales BBC pentru primul său interviu după ce a fost expulzat din Australia, în loc să ofere un interviu în presa din Serbia, care l-a susținut atât de mult în timpul petrecut la Melbourne.
"Nu pot să șterg din memorie ce s-a întâmplat acolo. Totul este atât de proaspăt. Au fost alte lucruri care m-au zguduit și nu pot să uit. Pot să accept asta așa cum este și să merg mai departe. Ceea ce cu siguranță nu veți vedea de la mine e să fug de responsabilitate și de dorința cuiva de a-i răspunde la o întrebare. Nu ascund nimic, nu am fugit. Am sunat la BBC, o publicație care nu a fost întotdeauna prietenoasă cu mine. Au venit la Belgrad și le mulțumesc pentru asta. Am vorbit aproape o oră și jumătate, deși ei au publicat doar o jumătate de oră din interviu", a spus Novak Djokovic pentru Sport Klub.
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
ACUM 20 ORE

Novak Djokovic a dat cărțile pe față! De ce a ales BBC pentru primul interviu după expulzare

"Să vă spun ceva. Dacă aș fi sunat pe cineva cu care am o relație bună, imediat aș fi auzit: Iată-l, a stabilit un interviu cu cineva ca să nu-l întrebe nimic, fuge de situații jenante, ascunde ceva’. Acesta este motivul pentru care am vrut să fac interviul cu BBC. Cei care m-au criticat cel mai mult au putut să vină să mă întrebe orice doreau", a spus Nole pentru sursa citată.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3318285.jpg
"Pentru mine, sportul a fost mereu deasupra politicii. Deși unii cred că am politizat toată această situație, că am vrut în mod deliberat să intru în țară și să atrag atenția. Ei cred că am intrat mai mult în politică decât în ​​sport. Eu am plecat în Australia pentru că sunt sportiv și pentru că acolo am înregistrat cele mai bune rezultate ale mele. Am vrut să-mi respect colegii și de aceea nu am spus nimic până la final.
S-a creat o imagine foarte urâtă despre mine. M-au umilit, dacă pot să spun așa, la nivel mondial. De aceea este important să am mereu ocazia să spun ceva, dacă cineva vrea să mă întrebe ceva, voi răspunde, îmi voi repeta răspunsurile precum un papagal pentru că nu am altceva de adăugat decât ce am spus pentru BBC", a spus Djokovic.

Novak Djokovic știe că decizia sa de a rămâne nevaccinat deranjează

Djokovic este conștient că a câștigat un număr mare de critici cu atitudinea sa de neclintit față de vaccinul anti-COVID-19: "Adevărul acesta este, iar poziția mea rămâne poziția mea. Știu că oamenii vor continua să mă critice pentru că am decis să nu mă vaccinez și pentru că am atitudini de neînțeles pentru oameni. Respect decizia tuturor. Sper ca oamenii, dacă nu înțeleg, mă vor respecta măcar. Nu cred că pun pe nimeni în pericol. Este decizia mea, sunt conștient de consecințe".
"În prezent mă bucur de tenis. Sunt recunoscător și mândru de tot ceea ce am realizat. Acest sport mi-a dat atât de mult. Încerc să lupt cu aceeași măsură, și pentru faptul că oamenii nu mă plac și mă critică pentru asta sau orice altceva, așa va fi întotdeauna. Mass-media trăiește din senzaționalism. Multe dintre publicațiile mass-media, nu toate. Vorbesc cu tine pentru că știu că nu ești așa", a spus Novak pentru Sport Klub.

Novak Djokovic răspunde criticilor și refuză vehement ideea că ar fi fost privilegiat

"Am făcut tot ce mi s-a cerut. Eram într-o poziție ca orice alt jucător de tenis. Văd că există ideea asta că am fost privilegiat și am primit acel statut de scutire de la vaccinare datorită numelui meu. Voi spune ceva ce BBC a tăiat din interviu și voi repeta asta ca un papagal:
Toți au avut aceeași excepție, am venit în Australia, cu zece zile înaintea mea au intrat o tenismenă din Cehia și un antrenor din Croația cu o excepție ca amea. Ea a jucat un turneu, el și-a antrenat jucătorul și nu a fost nicio problemă. Dintr-o dată a apărut problema pentru că am venit. De ce? Tu să îmi spui", a spus Nole.
Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
ACUM 21 ORE
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM O ZI