Novak Djokovic traversează cea mai complicată perioadă a carierei, după ce i s-a interzis să participe la Australian Open și a fost expulzat din Australia. Prezența sârbului la următoarele două turnee importante este în mare pericol, pentru că aproape toate țările din Europa au o legislație asemănătoare cu cea din Australia, nepermițând persoanelor nevaccinate să pătrundă pe teritoriul lor.
În aceste condiții, Djokovic va fi practic obligat să se imunizeze împotriva Covid-19 dacă va dori să-și continue cariera la cel mai înalt nivel.
Înainte de sezonul de zgură, cele mai importante două turnee sunt Masters-urile de la Miami și Indian Wells, dar nici acolo sârbul nu poate juca, pentru că și Statele Unite ale Americii interzic accesul persoanelor nevaccinate. Cele două competiții de peste ocean sunt programate în martie, astfel că liderul mondial mai are timp să se conformeze regulilor în vigoare.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 15 ORE
Citește și:

Djokovic ar putea juca doar în Orientul Mijlociu în următoarea perioadă

Dacă nu se va vaccina, Djokovic ar putea totuși reveni pe teren peste mai puțin de o lună. Conform presei din Serbia, liderul mondial ar putea participa la turneele de la Doha (ATP 250) și Dubai (ATP 500), deoarece Qatarul și Emiratele Arabe Unite nu interzic deocamdată accesul persoanelor nevaccinate. Primul este programat în perioada 14-1 februarie, iar al doilea în săptămâna următoare, 21-26 februarie.
Chiar dacă sunt de categorie inferioară, cele două competiții aduc de obicei nume grele la start, pentru că premiile în bani sunt foarte atractive. Jurnaliștii sârbi insinueazăm chiar că Djokovic ar putea primii compensații financiare pentru a participa, pentru că prezența sa la start ar crește enorm interesul.
Indiferent ce decizie va lua Djokovic privind imunizarea, e clar că agenții săi se vor asigura că va fi primit pe teritoriul țărilor unde va călători, pentru a nu se confrunta din nou cu problemele din Australia.
Deocamdată nu există nicio informație oficială privind programul lui Djokovic din viitorul apropiat, dar e cert că sârbul dorește să-și continue cariera, iar turneele din Orientul Mijlociu s-ar putea afla pe agenda sa în acest an. Djokovic a participat de 4 ori în carieră la turneul de la Doha, impunându-se în două rânduri (2016 și 2017), în timp ce la Dubai a jucat de 11 ori, câștigând trofeul de 5 ori (2009, 2010, 2011, 2013 și 2020).
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51