Clasamentul din ATP reflectă cât de constanți sunt jucătorii de top din sportul alb, iar victoriile în fața rivalilor aflați în primii 10 tenismeni ai lumii arată cât de bun ești în comparație cu cei mai puternici jucători din circuit. În 2020, Novak Djokovic a fost de departe cel mai bun jucător. Sârbul a înregistrat zece victorii în fața rivalilor lui din Top 10.
Marele campion sârb a încheiat anul 2020 cu un record de 10-3 în meciurile disputate cu adversarii clasați între primii zece jucători ai lumii. Cele trei înfrângeri încasate au apărut în finala de la Roland Garros, în fața lui Rafael Nadal, și la Turneul Campionilor, în fața lui Dominic Thiem și Daniil Medvedev, cei doi finaliști de la ediția din acest sezon competițional.

Novak Djokovic, cel mai bun jucător din 2020

Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 13 ORE
Nole a evoluat la acest nivel ani de-a rândul, dominându-și clar rivalii de cele mai multe ori. Pe locul secund în acest top al recordurilor pozitive în fața rivalilor din Top 10 ATP este Dominic Thiem, câștigător în premieră anul acesta al unui turneu de Grand Slam (US Open). Austriacul are un record de 8-4 în fața sportivilor din Top 10 ATP, iar cel mai impresionant aspect este că are un record foarte bun în fața membrilor The Big Three. Anul acesta nu a jucat împotriva lui Federer, dar are 1-1 cu Djokovic și 2-0 cu Nadal.
Pe de altă parte, Novak Djokovic a obținut anul acesta una dintre cele mai importante performanțe pe care sârbul le vizează. Este vorba despre cel de-al șaselea sezon pe care-l încheie pe locul de lider mondial, egalând astfel recordul deținut până acum de idolul lui, Pete Sampras. Mai mult, în martie 2021, Nole îl poate întrece pe Federer la capitolul săptămâni petrecute pe locul 1 ATP. Elvețianul conduce în acest top, cu 310 săptămâni pe locul de lider mondial, în timp ce Djokovic a adunat 300 de săptămâni.
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 16 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic debutează mâine la Tel Aviv! Când și cu cine joacă sârbul în proba de simplu
ACUM 18 ORE