În timp ce Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Alexander Zverev și alți jucători din elita tenisului mondial sunt la Geneva pentru cea de-a treia ediție a Laver Cup, Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, are alte planuri. Sârbul din fruntea clasamentului mondial este ocupat… să culeagă cartofi pe un câmp din Brzce, afișând o imagine umană, obișnuită.
Au apărut în ultimele zile mai multe zvonuri privind cărora Djokovic se află în Elveția pentru a avea o nouă intervenție chirurgicală, de data aceasta la umăr, problemele din acea zonă fiind cauza pentru care Nole a abandonat în optimile de finală la US Open în fața elvețianului Stanislas Wawrinka. Totuși, Novak nu a apelat la nicio practică vehementă în ceea ce privește durerea din zona umărului. El a mers în schimb în Serbia, acolo unde s-a relaxat alături de familie. De asemenea, el a făcut câteva acțiuni și în cadrul fundației care-i poartă numele.
Australian Open
Australian Open 2022 | Rezumatul meciului Elina Svitolina - Fiona Ferro, în primul tur la Melbourne
ACUM 36 MINUTE

Novak Djokovic: "Am primit câțiva cartofi gratis… pentru efort"

Liderul mondial din ATP a vizitat satul Brzece, localizat în minții din Kopaonik, la aproximativ trei ore de condus din Belgrad. Între capitala Serbiei și Brzece sunt 255 de km distanță. Djokovic a fost prezent în zonă pentru cea de-a șaptea ediție anuală a "Drugarijada", sau tabăra prieteniei, eveniment la care au luat parte peste 130 de copii sârbi. Fundația lui Novak Djokovic și-a propus să organizeze diferite evenimente prin intermediul cărora să le îmbunătățească viața micuților localnici.

Djokovic

Credit imagine: Eurosport

"Sunt recunoscător pentru această experiență despre modestie pe care am avut-o în Brzece. Acești oameni sunt amabili, autentici, muncesc din greu… Inima mea este plină de amintiri din copilărie. Continui să întâlnesc oameni care au făcut parte din dezvoltarea mea și care m-au ajutat să-mi trăiesc visul ca jucător de tenis. Sunt foarte recunoscător și emoționat. Aaa, și am primit de asemenea și câțiva cartofi gratis… pentru efort, a transmis sârbul pe pagina oficială de Facebook.

Novak Djokovic și lecția de modestie predată pe social media

Fotografiile în care Novak Djokovic apare lângă localnici și îi ajută să culeagă cartofi într-un sat de cca. 250 de locuitori au devenit imediat virale, au strâns sute de mii de like-uri, iar comentariile au fost aproape în totalitate pozitive. O lecție despre modestie, despre omenie și despre cum să nu uiți niciodată de unde ai plecat chiar dacă ai ajuns pe cele mai înalte culmi profesionale.
Pe Nole îl leagă multe amintiri de Kopaonic și pare cât se poate de firesc comportamentul lui atunci când revine pe meleagurile pe care a învățat să lovească mingea de tenis. De altfel, acolo a început să joace tenis cu prima lui antrenoare, Jelena Gencic, cea care l-a descoperit pe Nole și i-a sfătuit pe părinții lui Novak să fie perseverenți în ceea ce privește cariera lui în tenis.
Australian Open
Australian Open 2022: "Dilema Novak Djokovic", întrebări fără răspuns la Melbourne
ACUM 39 MINUTE
Australian Open
Anisimova, eleva lui Darren Cahill, revenire spectaculoasă în primul tur la Australian Open 2022
ACUM O ORĂ