Decizia oficialilor de la Wimbledon de a interzice sportivii ruși și bieloruși a stârnit o puternică indignare în lumea tenisului. Novak Djokovic, printre alți tenismeni de top, au spus clar și răspicat că nu sunt de acord cu această măsură luată de englezi. După discursul lui Nole, oficialii ruși l-au îndemnat pe sârb să boicoteze al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Novak Djokovic a vorbit despre turneul pe care l-a câștigat de șase ori până acum: "Boicotarea Wimbledon este un act foarte agresiv și nu voi face asta. Există mai multe soluții care sunt mai bune decât asta și cred că ne putem concentra pe asta. După ce am vorbit cu jucătorii implicați în negocierile cu Wimbledon, se pare că nu există prea mult loc de schimbare. Încerc să respect părerea fiecăruia în viață, chiar și pentru a vorbit de culoarea unei mingi de tenis - nu o sută de oameni vor spune că este galbenă, vor fi unii care vor spune că este verde. Dacă cineva îmi spune că este verde, nu mă voi certa cu acea persoană", a spus Djokovic la Roma.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
S-a întors "mașinăria" Nole? Djokovic e în optimi la Wimbledon, după o victorie clară cu Kecmanovic
ACUM 3 ORE

Novak Djokovic nu ia în calcul boicotarea Wimbledon 2022

Nole a repetat că e în continuare împotriva războiului din Ucraina: "În calitate de copil al războiului, pot spune că oamenii obișnuiți suferă întotdeauna. Am avut o mulțime de războaie în Balcani, știu despre ce vorbesc. Nu pot susține decizia Wimbledon, pentru că sportivii nu sunt de vină. Când politica intervine în sport, de obicei nu iese bine" - a subliniat Djokovic.
All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunţat excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia din acest an, în urma invaziei din Ucraina.
Wimbledon
Este bun sau nu coaching-ul în ATP? Novak Djokovic a dat verdictul: "Spre asta înclin mai mult!"
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Kokkinakis i-a făcut pe toți să râdă la Wimbledon, după înfrângerea cu Djokovic! Ce a putut să spună
IERI LA 13:46