Toţi jucătorii care doresc viză pentru a concura la turneul de tenis Australian Open vor trebui să fie vaccinaţi cu ambele doze împotriva Covid-19, a anunţat, miercuri, Ministerul australian al Imigrării, care pune astfel sub semnul întrebării prezenţa la Melbourne a liderului mondial Novak Djokovic, campionul en titre, transmite Agerpres.
Djokovic, care speră să câștige la începtulul anului viitor al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră, ceea ce ar reprezenta un record la masculin, a refuzat să dezvăluie dacă s-a vaccinat sau nu, afirmând că nu este sigur dacă îşi va apăra titlul la Australian Open în luna ianuarie, din cauza tuturor cerințelor și restricțiilor impuse de australieni.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
IERI LA 19:54

Acum e sigur: Novak Djokovic nu poate participa nevaccinat la Australian Open

Ministrul australian pentru Imigrare, Alex Hawke, a clarificat cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească jucătorii pentru a participa la Australian Open, subliniind că sportivii trebuie să fie vaccinaţi cu ambele doze: ''Trebuie să fii dublu vaccinat pentru a vizita Australia. Aceasta este regula universală, nu doar pentru jucătorii de tenis. Orice vizitator în Australia trebuie să fie vaccinat cu ambele doze'', a declarat Hawke pentru radioul public australian.
''Nu am un mesaj pentru Novak. Am un mesaj pentru oricine doreşte să viziteze Australia. Trebuie să fie dublu vaccinat'', a adăugat Hawke. Australia şi-a închis graniţele pentru persoanele care nu au rezidenţă sau nu au cetăţenie australiană pentru o perioadă de 18 luni, dar au existat câteva excepţii de marcă. Călătoriile internaţionale vor fi permise cetăţenilor australieni în următoarele săptămâni, iar turismul este aşteptat să se reia în prima parte a anului 2022.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34