Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a fost învins sâmbătă în semifinalele turneului de categorie "ATP 250" de la Belgrad. Marele campion sârb a pierdut în fața rusului Aslan Karatsev, unul dintre cei mai în formă jucători din circuit în acest sezon. Rusul s-a impus după aproape trei ore și jumătate, scor 7-5, 4-6, 6-4.
Chiar dacă și-a exprimat tristețea cu privire la eliminare, Nole nu are de gând să renunțe la visul de a se impune la "turneul de casă" al lui Nadal, Roland Garros. În urmă cu cinci ani, Novak Djokovic cucerea primul titlu al carierei la Roland Garros, după o mulțime de încercări nereușite. Sârbul își dorește în continuare să se impună la Paris, după ce anul trecut în finală a fost zdrobit de "zeul" zgurii de pe Philippe Chatrier, Rafael Nadal.

Novak Djokovic, determinat să cucerească al doilea titlu al carierei la Roland Garros

Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 13 ORE
Roland Garros, turneu pe care Rafael Nadal l-a cucerit de 13 ori până acum în carieră, se va desfășura în acest an în perioada 30 mai – 13 iunie, în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport Player. Novak Djokovic, campionul din 2016, e hotărât să facă tot ce-i stă în putință pentru a se apropia și mai mult de Federer și Nadal în cursa titlurilor de Grand Slam, cursă în care el deține 18 titluri majore, iar rivalii săi câte 20.
"Roland Garros este în continuare principala mea țintă, dar e nevoie să îmbunătățesc multe aspecte, trebuie fără doar și poate să joc mai bine. Ca să am o șansă la trofeul de la Roland Garros, trebuie să joc mult mai bine decât am făcut-o în meciul cu Aslan Karatsev sau la Monte Carlo. Am mult de muncit, dar sper să trag pentru a fi în formă maximă la Paris, acolo contează cel mai mult forma de moment pe care o traversezi", a mărturisit Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/04/26/3121602.jpg
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 21 ORE
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51