Superstarul tenisului mondial Novak Djokovic a fost făcut, vineri, cetățean de onoare al unei mici localități din Muntenegru, după aproape două săptămâni de la expulzarea sa din Australia care l-a împiedicat să participe la Openul Australiei.
Sute de persoane s-au adunat în fața primăriei din Budva, stațiune balneară de la Adriatică, pentru a-l saluta pe liderul mondial.
"Budva este cu Novak", se putea citi pe un banner, în timp ce mulțimea adunată a scandat "Nole, Nole" la trecerea starului sârb. Djokovic, care a fost însoțit de părinții săi, nu a făcut nicio declarație presei.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 15 ORE
"În afara rezultatelor sale sportive excepționale, Novak Djokovic este un umanist și un filantrop recunoscut", a transmis consiliul municipal din Budva.
Citește și:
Jucătorul a primit diploma de cetățean de onoare al localității din mâna primarului Marko Carevic.
"Ați demonstrat prin eforturile și prin munca dumneavoastră ce înseamnă să lupți pentru familie și popor", a spus edilul.
Ca de altfel pretutindeni în Balcani, Djokovic este extrem de popular în Muntenegru, unde s-a și căsătorit în 2014. Jucătorul era deja cetățean de onoare într-un alt oraș muntenegrean, Niksic.
De la revenirea sa din Australia, liderul mondial al tenisului s-a mai deplasat în Muntenegru, unde a vizitat mânăstirea ortodoxă Ostrog și l-a întâlnit pe mitropolitul Bisericii Ortodoxe sârbe din Muntenegru, Joanikije.
Sursa: AGERPRES
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51