Novak Djokovic se confruntă cu o situație relativ similară cu cea de la Australian Open. În sensul în care și de această dată accesul acestuia a fost permis de organizatori, dar decizia finală nu le aparține acestora.
Astfel, sârbul figurează pe lista provizorie de start, ca și cap de serie numărul 7, însă șansele să și joace sunt reduse. Pentru aceasta ar avea nevoie de o dispensă specială din partea Guvernului SUA și, potrivit informațiilor din presa de peste Ocean, sunt șanse mici să o obțină.
"Potrivit regulamentului ITF pentru turneele de Grand Slam, toți jucătorii eligibili sunt introduși automat pe tabloul principal, în baza clasamentului întocmit cu 42 de zile înainte de prima zi a turneului.
Tenis
Simona Halep și-a aflat adversara de azi, de la Toronto. Ora de start a partidei
ACUM 28 MINUTE
US Open nu prevede vaccinarea obligatorie pentru jucători, dar va respecta poziția Guvernului SUA privind accesul în țară pentru persoanele nevaccinate", se arată în comunicatul organizatorilor turneului de la US Open, unde Nole figurează drept cap de serie 7, conform poziției din clasamentul ATP.

Prezența lui Novak Djokovic la US Open, în mâna autorităților

Evident, organizatorii nu aveau vreun temei să nu îl includă pe Novak pe lista de start, în contextul în care ei nu se raportează la vaccin, iar poziția din clasament îi permite accesul pe tabloul principal.
Și dacă vaccinul ar fi fost o condiție obligatorie, Djokovic tot ar fi figurat în acest moment pe listă, pentru că în teorie ar avea timp să se vaccineze și să aibă actele în regulă. Trebuie notat că Nole a dezvăluit deja că nu ia în calcul să abdice de la crezul său și nu se va vaccina, chiar dacă va rata US Open.
Ca atare, totul stă în mâna autorităților de peste ocean, însă o excepție nu se va face, în mod normal, cu toate că fanii sârbului au lansat și o petiție online în acest sens. Pentru că asta ar însemna că se tratează cazuri similare cu jumătăți de măsură diferite: unui cetățean normal i se interzice accesul în SUA, în timp ce Djokovic ar avea parte de tratament preferențial.
Din cele 21 de trofee de Grand Slam cucerite, sârbul s-a impus de 3 ori la Flushing Meadows (2011, 2015, 2018).
În eventuala absență a lui, marii favoriți vor fi liderul mondial, Daniil Medvedev, și cel mai titrat jucător din istorie, Rafael Nadal.
Trebuie menționat că pe lista de start provizorie figurează și Alexander Zverev, care se află în perioada de recuperare după accidentarea din semifinala Roland Garros. Germanul trage tare pentru a reveni la o condiție fizică optimă, dar nimeni nu poate ști în acest moment cu certitudine dacă el va ajunge la New York.
Turneul de la US Open se desfășoară în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct de Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Alexander Zverev a revenit la antrenamente, la două luni după accidentarea suferită la RG
ACUM 8 ORE
Tenis
Slăbiciunea lui Alcaraz: italienii. Cum l-au transformat eșecurile din 2022 pe spaniol
ACUM 15 ORE