Aflat în mijlocul unei controverse uriașe la US Open, acolo unde a fost descalificat din cauza unui gest imprudent, Novak Djokovic a fost întrebat de jurnaliști la Paris ce părere are de implementarea sistemului hawk-eye pe zgură. Mai mulți jucători s-au plâns săptămâna aceasta de erorile grave comise de arbitrii de linie care au dictat o decizie, însă reluările produse exlcusiv pentru televizuni au arătat exact contrariul.
Liderul mondial din ATP a comentat și el pe marginea acestui subiect și a oferit un răspuns complex, prin care și-a expus punctul de vedere, făcând legătura și cu episodul nefericit petrecut la US Open, acolo unde a lovit din greșeală o arbitră de linie cu mingea pe care o aruncase în spate fără a se uita. Arbitra cu pricina a fost lovită în gât de mingea trimisă în spate de sârb și s-a prăbușit pe teren.

Novak Djokovic, propunere revoluționară la Roland Garros

Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
"Cu tot respectul pentru tradiția și cultura din acest sport, când vine vorba despre oamenii prezenți pe teren în timpul unui meci, inclusiv arbitrii, chiar nu văd un motiv bun pentru care fiecare turneu din lume, într-o eră atât de avansată a tehniologiei, nu beneficiază de cee ace am avut la Cincinnati sau New York. Tehnologia este atât de avansată în prezent, nu văd niciun motiv bun pentru care arbitrii de linie să fie pe teren. Aceasta este opinia mea.
Desigur, înțeleg că aceste instrumente ale tehnologiei sunt scumpe, este vorba despre o problemă economică și un semn al întrebării, dar cred că tot înspre această decizie ne îndreptăm. Mai devreme sau mai târziu, tot acolo ajungem, nu văd de ce organizatorii păstrează arbitrii de linie pe teren. Da, copiii de mingi, desigur, sunt de acord să fie pe teren, dar arbitrii de linie… nu văd rostul, ca să fiu sincer. Poate așa scăpăm și de accidente ca cel pe care l-am avut eu la New York (zâmbește)", a spus Nole la conferința de presă.
Novak Djokovic s-a impus în minimum de seturi (6-0, 6-3, 6-2) împotriva lui Galan Riveros (153 ATP), într-o partidă care a durat numai o oră și 58 de minute. Liderul mondial a început cu un set alb, obținut în 26 de minute, și și-a făcut misiunea mult mai ușoară. Nole a continuat să joace foarte bine și a reușit break-ul în debutul setului 2. Sârbul s-a impus cu 6-3, după ce a mai câștigat un game pe serviciul adversarului. Djokovic și-a adjudecat și setul 3 cu 6-2, după alte 2 break-uri și a avansat în optimi. În continuare, el se va duela cu Karen Khachanov la Paris.
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
IERI LA 05:29
Tenis
Pronostic sumbru pentru cariera lui Novak Djokovic: "Viața lui în circuit va deveni un iad!"
IERI LA 03:56