Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, care nu a mai jucat după finala US Open din septembrie, va juca atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu la ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy. "Este rar să vezi liderul mondial jucând la dublu într-un Masters 1000. El are nevoie însă de meciuri pentru că nu a mai jucat de la US Open", a explicat directorul competiției, Guy Forget într-o conferinţă de presă.
Djokovic, cu cinci titluri la Paris-Bercy, ultimul în 2019, va juca la dublu alături de compatriotul său Filip Krajinovic, şi în perspectiva Cupei Davis (25 noiembrie-5 decembrie). Sârbul a jucat dublu ultima oară la un turneu Masters în octombrie 2019 la Shanghai, tot alături de Krajinovic.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 15 ORE

Novak Djokovic s-a pregătit pentru debutul la Paris cu Daniil Medvedev

În timpul pregătirilor pentru turneul care va fi transmis săptămâna viitoare pe Eurosport 2 și Eurosport Player, Novak Djokovic s-a antrenat cu jucătorul care încearcă din răsputeri să-l întreacă în clasament, Daniil Medvedev, cel care i-a refuzat sârbului șansa de a obține Calendar Grand Slam la US Open anul acesta.
Medvedev și Djokovic sunt ultimii doi campioni ai turneului de la Paris (rusul a câștigat ultima ediție). Sârbul de partea cealaltă a cucerit titlul la Paris-Bercy pentru prima dată în 2009, iar apoi de 3 ori la rând în 2013/15, iar pe ultimul în 2019. Medvedev se află în prezent pe urmele lui Djokovic în clasamentul ATP. Rusul și-a exprimat dorința de a deveni în curând lider mondial. Djokovic are acum 11.430 de puncte, cu 1.800 înaintea lui Medvedev, care are 9.630.
Mai mult, sârbul se află pe o serie de 69 de săptămâni consecutive pe primul loc. Aceasta este a cincea serie a sârbului în care e lider mondial. Djokovic și Medvedev vor fi primii doi capi de serie la Masters-uk de la Paris. Prin urmare, ei se pot întâlni doar în finala turneului dacă ambii trec de fazele precedente, ceea ce ar consemna a zecea întâlnire directă dintre cei doi în circuit.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54