Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, care nu a mai jucat după finala US Open din septembrie, va juca atât în proba de simplu cât şi în cea de dublu la ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy. "Este rar să vezi liderul mondial jucând la dublu într-un Masters 1000. El are nevoie însă de meciuri pentru că nu a mai jucat de la US Open", a explicat directorul competiției, Guy Forget într-o conferinţă de presă.
Djokovic, cu cinci titluri la Paris-Bercy, ultimul în 2019, va juca la dublu alături de compatriotul său Filip Krajinovic, şi în perspectiva Cupei Davis (25 noiembrie-5 decembrie). Sârbul a jucat dublu ultima oară la un turneu Masters în octombrie 2019 la Shanghai, tot alături de Krajinovic.
Australian Open
L-a dat Srdjan Djokovic de gol pe Nole? Ce a spus despre participarea la Australian Open 2022
IERI LA 18:47

Novak Djokovic s-a pregătit pentru debutul la Paris cu Daniil Medvedev

În timpul pregătirilor pentru turneul care va fi transmis săptămâna viitoare pe Eurosport 2 și Eurosport Player, Novak Djokovic s-a antrenat cu jucătorul care încearcă din răsputeri să-l întreacă în clasament, Daniil Medvedev, cel care i-a refuzat sârbului șansa de a obține Calendar Grand Slam la US Open anul acesta.
Medvedev și Djokovic sunt ultimii doi campioni ai turneului de la Paris (rusul a câștigat ultima ediție). Sârbul de partea cealaltă a cucerit titlul la Paris-Bercy pentru prima dată în 2009, iar apoi de 3 ori la rând în 2013/15, iar pe ultimul în 2019. Medvedev se află în prezent pe urmele lui Djokovic în clasamentul ATP. Rusul și-a exprimat dorința de a deveni în curând lider mondial. Djokovic are acum 11.430 de puncte, cu 1.800 înaintea lui Medvedev, care are 9.630.
Mai mult, sârbul se află pe o serie de 69 de săptămâni consecutive pe primul loc. Aceasta este a cincea serie a sârbului în care e lider mondial. Djokovic și Medvedev vor fi primii doi capi de serie la Masters-uk de la Paris. Prin urmare, ei se pot întâlni doar în finala turneului dacă ambii trec de fazele precedente, ceea ce ar consemna a zecea întâlnire directă dintre cei doi în circuit.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Boris Becker, vehement cu Novak Djokovic: "Dacă vrea să participe la turnee, să respecte regulile!"
26/11/2021 LA 14:54
Tenis
"Federer, Nadal și Djokovic nu sunt de neînlocuit!" Medvedev promite show de la noua generație
26/11/2021 LA 12:13