Noul lider mondial din ATP, Daniil Medvedev, a fost eliminat în această seară în turul al treilea la primul turneu Masters 1000 din 2022, la Indian Wells, după ce a cedat în fața francezului Gael Monfils, după ce a câștigat primul set, scor 6-4, 3-6, 1-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 7 minute de joc. Monfils a concretizat de abia a șasea minge de meci avută.
În continuare, Monfils, ocupant al locului 28 ATP, se va duela pentru un loc în sferturile de finală la Indian Wells cu favoritul numărul 19, Carlos Alcaraz. Ca urmare a acestei înfrângeri surprinzătoare, Daniil Medvedev va pierde locul 1 ATP, poziție care va reveni în posesia lui Novak Djokovic, cel mai longeviv lider mondial din istoria tenisului.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM O ZI

Novak Djokovic revine pe locul 1 ATP, după eliminrea lui Medvedev la Indian Wells

Novak Djokovic va ajunge astfel la 362 de săptămâni pe poziția de lider mondial, luni, pe 21 martie. Sârbul nu se va opri aici, pentru că garanția locului 1 ATP va fi de cel puțin 2 săptămâni, mai ales pentru că Nole nu a avut de apărat niciun punct la cele două turnee Masters de la Indian Wells și Miami. Anul trecut, după ce a cucerit titlul la Australian Open, Djokovic a preferat să stea o vreme departe de competiții și să se pregătească pentru competițiile majore.
În afară de Daniil Medvedev, care cel mai probabil va mai reveni pe locul 1 ATP, doar doi jucători au avut mandate de lider mondial mai scurte: Carlos Moya, 2 săptămâni, și cel mai scurt mandat îi aparține australianului Pat Rafter, care a petrecut pe locul 1 ATP doar o săptămână. La polul opus, Djokovic e cel mai longeviv lider mondial, cu 361 de săptămâni în prezent. Pe locul 2 e Roger Federer, cu 310 săptămâni, iar podiumul e completat de Pete Sampras, cu 286 de săptămâni pe locul 1 ATP.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43