Novak Djokovic a fost aproape să piardă primul meci din 2020 iar sârbul a fost nevoit să salveze trei mingi de meci cu Gael Monfils. Campionul de la Australian Open a cedat primul set în semifinala de la Dubai, 2-6, însă a revenit apoi spectaculos. După un al doilea set extrem de echilibrat, totul s-a decis în tiebreak, pe care Djokovic l-a câștigat în cele din urmă cu 10-8.
Monfils a jucat excelent și a dominat fără probleme primul set iar Djokovic părea să se îndrepte spre o înfrângere surprinzătoare. Francezul a părut să cedeze însă fizic în al doilea set. Monfils a cedat decisiv în al doilea set, în tiebreak, la 9-8 pentru Djokovic: după ce un fan a făcut zgomot în tribune, Monfils și-a pierdut concentrarea și a făcut dublă greșeală. Set Djokovic iar de aici înainte soartea partidei era decisă.
Sârbul a preluat controlul în al treilea set iar Monfils a avut nevoie de un timeout medical pentru a putea continua partida. Monfils s-a întors pe teren șchiopătând și avea o dificultate vizibilă în a duce la capăt partida.
Australian Open
Andrey Rublev a venit cu noi precizări, după ce a declarat că a intrat în Australia pozitiv la Covid
ACUM 2 ORE
Singura înfrângere din carieră a lui Novak Djokovic în fața lui Monfils a venit la vârsta de 17 ani. Sârbul a ajuns la 17 victorii în acest an și va juca în finală cu grecul Stefanos Tsitsipas sâmbătă.
Novak Djokovic este sigur de poziția de lider mondial la următoarea actualizare de clasament. Rafael Nadal era principalul pericol pentru sârb. Dacă ibericul se impune la Acapulco, iar Nole nu ar fi ajuns cel puțin în semifinale la Dubai, atunci spaniolul ar fi urcat pe locul 1. Djokovic este însă în finală și va rămâne nr. 1 mondial.
Djokovic își continuă astfel anul perfect: sârbul a cucerit ATP Cup alături de echipa Serbiei și apoi s-a impus la Australian Open împotriva lui Dominic Thiem.
Finala dintre Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas va avea loc sâmbătă, de la ora 17, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport Player. Turneul de la Acapulco este de asemenea transmis pe canalele Eurosport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 5 ORE
Australian Open
Ce superstiție are Simona Halep la Australian Open 2022. Cum vrea să joace din nou finala
ACUM 6 ORE