Sârbul Djokovic a arătat o formă de zile mari în semifinală, iar problemele de la umăr par să nu-l mai împiedice pe Djokovic să concureze la cel mai înalt nivel. Pentru sârb, aceasta este cea de-a cincea finală a sezonului și a 110-a finală a carierei.
În finala de duminică, programată la Tokyo la ora 9.30, ora României, Novak Djokovic îl va întâlni pe John Millman, locul 80 ATP. Australianul în vârstă de 30 de ani a trecut în penultimul act de americanul Reilly Opelka, locul 53 ATP, scor 6-3, 7-6, după un meci care a durat o oră și 30 de minute de joc. Millman a venit din calificări, acolo unde i-a învins pe Klahn și Ito. Pe tabloul principal, australianul i-a învins pe Mannarino, Harris, Daniel și Opelka.

Novak Djokovic: "Sunt fericit de modul în care am jucat în această săptămână"

Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 5 ORE
Campionul de anul acesta de la Australian Open și Wimbledon a trecut în această săptămână la Tokyo de Popyrin, Soeda, Pouille și Goffin. Sârbul în vârstă de 32 de ani nu a cedat niciun set în drumul lui spre finală.
Sunt foarte fericit de modul în care am jucat toată săptămâna. Au fost câteva zile foarte bune petrecute pe teren, sper să încununez asta cu trofeul cel mare mâine. Mă așteptam să fie greu cu Goffin. Fără îndoială, el a fost în formă bună și a jucat bine contra lui Chung în sferturi. Condițiile de joc de aici sunt rapide. Suprafața nu face mingea să sară prea mult, așa că trebuie să fii foarte rapid la retur. Nu a fost ușor deloc pentru că amândoi am servit foarte bine" a spus Djokovic la conferința de presă de după meci.
Djokovic a vorbit și despre finala pe care o va disputa împotriva lui John Millman. Australianul va concura în prima lui finală de turneu de 500 de puncte. Cei doi jucători s-au mai întâlnit până acum de două ori, ambele succese aparținându-i sârbului. “John este un jucător foarte solid. Am văzut că azi a obținut o victorie foarte bună cu Opelka, el fiind un jucător care e în formă și nu este niciodată ușor de înfruntat pentru că are un serviciu atât de bun. Millman este este un adversar care luptă din greu, nu renunță niciodată, are o atitudine pozitivă, aleargă pentru fiecare minge și te obligă la joc. Va fi o luptă de pe fundul terenului și sper să pot servi la fel de bine cum am făcut-o în restul partidelor de săptămâna aceasta. E ceva de care am absolută nevoie”, a mai spus sârbul la întâlnirea cu jurnaliștii.
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 14 ORE
Australian Open
Novak Djokovic, un monument de tristeţe. Cum a fost surprins pe aeroport, la plecarea din Australia
ACUM 17 ORE