Novak Djokovic (1 ATP) a început ca din tun meciul din sferturile de finală contra lui Dominik Koepfer (97 ATP) și a câștigat primele 4 game-uri ale întâlniri. Germanul a revenit însă și a recuperat cele 2 break-uri pierdute, dar la 4-3 pentru sârb și-a pierdut din nou serviciul, iar Nole a închis apoi prima manșă cu 6-3.

În actul secund Djokovic a fost din nou în față, conducând cu 2-0 și 3-1, dar Koepfer a revenit din nou și a trecut în avantaj, 4-3. Djokovic a egalat la 4, iar apoi a avut 3 șanse de break, dar nu a fructificat niciuna dintre ele, și neamțul a trecut din nou în față (5-4). În game-ul următor, Djokovic a cedat din nou pe propriul serviciu și Koepfer a egalat situația la seturi.

Tenis
Novak Djokovic a dat uitării finala pierdută la Roland Garros! Când revine Nole pe terenul de tenis
18/10/2020 LA 12:07

În decisiv, sârbul a făcut break-ul la 1-1, iar apoi a fost ceva mai sigur la serviciu și nu i-a mai dat adversarului nici o șansă de break. În final, Djokovic s-a impus cu 6-3 și chiar dacă nu a avut o evoluție strălucită (38 de erori neforțate dintre care 26 cu forehand-ul), a ajuns în semifinalele turneului de la Foro Italico.

În semifinale, Djokovic îl va întâlni pe norvegianul C.Ruud (34 ATP), cel care a trecut de reprezentantul gazdelor, Matteo Berrettini (8 ATP), la capătul unui meci dramatic, care s-a decis la tie-break în setul decisiv (4-6/6-3/7-6). Aceasta va fi prima întâlnire dintre cei 2 jucători.

Pe cealaltă parte a tabloului, Rafael Nadal este mare favorit. Ibericul va juca astăzi în sferturi cu argentinianul D. Schwartzmann, iar dacă se va trece mai departe, va lupta pentru un loc în finală cu învingătorul meciului dintre G.Dimitrov și D.Shapovalov.

Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30
Roland-Garros
Nadal, super-interviu în As! "Rafa, ești cel mai bun din istorie?"/ "Să vă spun sincer un lucru"
13/10/2020 LA 08:52