PTPA (Asociația jucătorilor de tenis profesioniști) a luat naștere din inițiativa lui Novak Djokovic, alături de Vasek Pospisil. John Isner a fost primul care li s-a alăturat. Principala idee care stă la baza acestei asociații reprezintă ajutorul pe care jucătorii mai slab clasați ar trebui să-l primească. De curând, americanul Reilly Opelka a vorbit despre acest aspect.
Ocupant al locului 39 ATP, Opelka și-a exprimat opinia cu privire la asociația întocmită de Novak Djokovic cu scopul de a rezolva problemele jucătorilor mai puțin privilegiați. Opelka spune că au existat multe momente în care un jucător mai slab clasat a fost abordat în ideea de a aranja un meci, totul cu scopul de a influența într-un fel sau altul pariurile depuse pe acel meci. Opelka spune că această problemă ar trebui eradicată din sport, iar PTPA ar trebui să facă din asta o prioritate.

Novak Djokovic, somat să rezolve problema pariurilor din tenis

Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
PESTE 20 MINUTE
"Mi-ar plăcea să văd că cineva se ocupă cu adevărat de asta, pentru că e o problemă serioasă. Asta ar rezolva multe alte probleme ale jucătorilor. Dacă ei (PTPA) s-ar ocupa serios de mafia pariurilor – industrie care oricum este de neoprit și din care se obțin o mulțime de bani – atunci sportul acesta ar fi mai pur.
Știu ce spun, pentru că de fiecare dată când pierd, primesc toate aceste amenințări cu moartea. Tenisul este și un sport pe care se pariază masiv, iar jucătorii trebuie să îndure asta tot sezonul. Toate companiile de pariuri, sunt sigur că se bucură de asta, vor cât mai mulți bani aruncați pe tot felul de meciuri dubioase", a spus Reilly Opelka.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 5 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 8 ORE