Liderul mondial din ATP a fost aspru criticat pentru că a organizat un turneu de tenis cu spectatori care nu au respectat măsurile de distanțare socială. Într-o discuție purtată în cadrul vodcast-ului Eurosport Tennis Legends cu Mats Wilander și Alex Corretja, Nole a răspuns criticilor oferind o explicație pentru toate imaginile care au reprezentat subiectul fierbinte al sfârșitului de săptămână.
Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov s-au numărat printre starurile care au luat parte la evenimentul organizat la Academia lui Novak Djokovic din Belgrad. De altfel, austriacul a câștigat etapa inaugurală a Adria Tour. În tribunele arenei care a găzduit evenimentul s-au aflat peste 4500 de spectatori de toate vârstele.

Novak Djokovic, despre tribunele pline ochi de la Adria Tour

US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
Știu că au existat critici, mai ales venite din vest – de ce avem fani în tribune, de ce nu există distanțare socială, ce se întâmplă și de ce fac asta în mijlocul unei pandemii foarte grele? Dar este greu să explici cuiva că situația din America sau Marea Britanie e foarte diferită de Serbia și țările vecine. Din prima zi am respectat toate măsurile recomandate de guvern și de Ministerul Sănătății din Serbia. Nu am întrecut niciodată măsura, întotdeauna am așteptat undă verde. Când ne-au spus că putem avea spectatori, i-am întrebat câți. Am trecut prin tot acel proces, iar rezultatul a fost minunat - Novak Djokovic
Sunt extrem de fericit și bucuros. Sunt recunoscător tuturor oamenilor care au participat, care au organizat acest eveniment într-un timp atât de scurt. În mod normal ai nevoie de trei până la șase luni, cel puțin, pentru a face ceva asemănător cu ce am făcut noi. Noi am reușit totul în trei sau patru săptămâni. A fost un efort uriaș, dar și succesul a fost pe măsură. Adria Tour în Serbia a fost un eveniment fenomenal - Novak Djokovic

Câți fani vor fi prezenți la Adria Tour, etapa de la Zadar

A doua ediție a circuitului se va disputa la sfârşitul săptămânii acesteia , pe 20 și 21 iunie la Zadar, în Croaţia, unde vor participa şi Borna Coric (33 ATP) şi Marin Cilic (37). Meciurile vor putea fi urmărite în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport Player. La etapa din Zadar vor participa atât Novak Djokovic, cât și Dominic Thiem, Alexander Zverev și Grigor Dimitrov, spotrivi care au fost prezenți la Belgrad. Dacă la Academia lui Novak Djokovic au fost prezenți peste 4500 de spectatori în tribune, Zadar pare să fi ridicat un interes și mai mare în rândul iubitorilor sportului alb.
Antrenorul lui Novak Djokovic, Goran Ivanisevic, se va ocupa de organizarea Adria Tour din Croația. Pentru moment, autoritățile din Zadar nu au respins posibilitatea ca tribunele să fie pline ochi. Tehncianul din echipa lui Djokovic a confirmat această informație pentru site-ul sârb, Sportklub: “Acum nu știm sigur câți oameni vor veni pentru că biletele doar ce au fost scoase la vânzare, dar știu sigur că arena unde se va juca are capacitatea de a primi 9000 de spectatori. Trebuie să ne mișcăm repede pentru a le ocupa. Tot ce știu în acest moment este că această etapă este așteptată cu nerăbdare de fani”.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Tenis
2021, anul lui Novak Djokovic! Sârbul e doar al 5-lea jucător din istorie care reușește asta
22/09/2021 LA 16:04
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58