Novak Djokovic a avut un an dificil prin prisma faptului că nu a putut participa la două dintre cele 4 turnee de Grand Slam, Australian Open și US Open, din cauza faptului că nu s-a vaccinat împotriva Covid-19.
După încheierea turneului de la Flushing Meadows, unchiul fostului lider ATP a vorbit despre ce impact va avea absența lui Novak din Australia și SUA asupra carierei acestuia.
Goran Djokovic este de părere că nepotul său nu se va retrage înainte de împlinirea vârstei de 40 de ani, Novak profitând de acest an pentru a se odihni și a se reface.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM O ORĂ
"Anul acesta nu a fost ușor pentru Novak, dar el continuă să meargă înainte. Sunt sigur că, după toate prin care a trecut, va deveni mai puternic.
Novak știe cine este și știe ce vrea. Calvarul prin care a trecut anul acesta în Australia nu a făcut decât să-i prelungească cariera. În loc să se retragă, poate, din tenis în 3 sau 4 ani, o va face în 5 sau 6 ani. Și-a odihnit corpul", a declarat Goran Djokovic, citat de WeLoveTennis.fr.
Citește și:

Djokovic, OUT de la Cupa Davis

Novak Djokovic a declarat forfait pentru meciurile pe care echipa Serbiei le va disputa în Cupa Davis în luna septembrie în orașul spaniol Valencia. Djokovic, care a refuzat vaccinul împotriva Covid-19, nu a concurat la US Open, el nefiind autorizat să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. Fostul lider mondial ar fi urmat să revină în competiție în meciurile din faza grupelor Cupei Davis, la Valencia, între 14 și 18 septembrie.
El nu va putea fi văzut însă nici în Spania, a anunțat căpitanul echipei Serbiei, Viktor Troicki. "Nu va juca din motive personale. De nenumărate ori a fost prezent pentru echipa națională, însă de data aceasta, nu poate. Dacă ajungem la Malaga (n.r. pentru faza finală între 21 și 27 noiembrie), ni se va alătura", a spus Troicki.
În schimb, câștigătorul din această vară de la Wimbledon ar urma să participe la turneul ATP 250 de la Tel Aviv, care va avea loc între 26 septembrie și 2 octombrie. Djokovic a fost ultima oară în Israel în 2006, când avea 19 ani, el contribuind atunci la victoria Serbiei în fața Israelului (4-1) la Ramat HaSharon.
La Tel Aviv, alături de Djokovic mai sunt așteptați Dominic Thiem, Diego Schwartzman, Marin Cilic, Karen Hacianov sau Maxime Cressy. Evenimentul ATP 250, care va începe pe 26 septembrie, a primit una dintre cele șase licențe pe un singur an, în urma anulării sezonului de hard din China.
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 5 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic debutează mâine la Tel Aviv! Când și cu cine joacă sârbul în proba de simplu
ACUM 7 ORE