Luni, pe 8 martie, Novak Djokovic va deveni cel mai longeviv lider mondial din istorie, întrecându-l pe Roger Federer în acest top. Nole va fi adunat peste două zile 311 săptămâni pe cea mai înaltă poziție din clasamentul mondial, cu o săptămână mai mult decât Roger Federer, care a ocupat locul 1 ATP timp de 310 săptămâni. Sârbul a câștigat până acum 18 titluri majore și este la doar două trofee în spatele rivalilor Federer și Nadal, însă rămâne hotărât să dea tot ce are mai bun pentru a deveni și cel mai titrat jucător de tenis din istorie.
"Sunt foarte aproape de a-mi îndeplini unul dintre cele două mari obiective pe care le am (n.r. să fie cel mai longeviv lider mondial din istorie). Și celălalt obiectiv rămâne în atenția mea. Știm cu toții că e mai dificil de îndeplinit, pentru că Federer și Nadal încă joacă, încă reușesc lucruri incredibile în turneele mari", a spus Nole pentru Chervin Jafarieh.

"Dacă Federer și Nadal nu spun asta, nu sunt sinceri!" - Novak Djokovic

Laver Cup
Novak Djokovic, derutat de întrebarea unui jurnalist spaniol la Laver Cup: "Nadal e încă aici, nu?"
ACUM 6 ORE
"Tipii ăștia doi sunt incredibili, dar eu voi continua să lupt și totul e foarte bine așa cum e. Dacă nu ating această performanță nu va fi o tragedie, va fi bine pentru mine oricum s-ar încheia această cursă, însă știu că am în continuare această motivație. Nu am absolut nicio problemă să verbalizez ce-mi doresc în cariera mea pentru că asta e ceea ce facem noi în tenis, luptăm în fiecare zi pentru a ne îndeplini câte un obiectiv personal. Așa că, dacă Federer și Nadal nu spun că vor să fie cei mai buni din istorie, atunci cred că nu sunt în totalitate sinceri. Oricine e în top și nu recunoaște asta... știți deja ce cred", a mai spus Nole pentru aceeași sursă.
Într-adevăr, Djokovic nu a avut niciodată vreo problemă în a spune clar și răspicat ce-și dorește în tenis. Campionul sârb este din ce în ce mai confortabil în a vorbi despre obiectivele pe care le are: "Vreau asta, vreau să fiu cel mai titrat jucător din istorie. Am spus asta înainte și o repet acum. Aceasta este motivația mea profesională. Dacă ești concurent într-un sport, atunci trebuie să ai obiective, trebuie să lupți pentru ceva, altfel nu deții claritate mentală. Trebuie să muncești pentru ceva anume și să-ți setezi ținte zilnice, obiective pe termen scurt și obiective pe termen lung. Așa funcționează pentru mine", a mai spus Nole.
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:41
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
IERI LA 14:13