Hubert Hurkacz continuă evoluția sa extraordinară din ultimul timp. L-a bătut în finala turneului de la Halle (Germania) pe liderul mondial, rusul Daniil Medvedev în doar o oră și patru minute de joc: 6-1, 6-4. În același turneul, polonezul care va urca pe locul 10 mondial, de luni, 20 iunie, îi depășise pe Nyck Kyrgios, Felix Auger-Aliassime, Ugo Humbert și Maxime Cressy.
”E greu să joci împotriva lui, dar lucrurile au funcționat pentru mine foarte bine la început. Sunt fericit, e primul trofeu în 2022, mă bucur enorm că am câștigat pe iarbă. În plus, e primul trofeu de 500 de puncte. Îmi dă încredere înainte de Wimbledon, abia aștept să joc și la Londra”, a declarat Hurkacz.
National Bank Open
Kyrgios, scos din minți de un jurnalist, după victoria cu Medvedev! Ce l-a deranjat pe australian
IERI LA 11:26
Polonezul are un procentaj de sută la sută atunci când ajunge în finale. E la al cincilea ultim act atins în circuitul ATP și are tot atâtea victorii. După Winston-Salem, în 2019, au urmat trei victorii în 2021: Metz, Miami și Dellray Beach. Acum a venit al cincilea, la Halle, primul din carieră pe iarbă.

Medvedev, a șasea finală consecutivă pierdută

Numărul 1 mondial, rusul Daniil Medvedev pierde a doua finală în două săptămâni consecutive. Săptămâna trecută a cedat, 4-6, 1-6 în fața lui Tim van Rijthoven, un olandez clasat pe locul 205 mondial în finala de la s’Hertogenbosch! Acum, a luat tot 5 gameuri în finala cu Hurkacz, dar repartizate invers.
Daniil nu a mai câștigat un turneu din septembrie 2021, atunci când s-a impus în fața lui Novak Djokovic, la US Open. De atunci, rusul a pierdut cu Grigor Dimitrov la Indian Wells, cu Novak Djokovic la Paris, cu Alexander Zverev la Turneul Campionilor de la Torino și la începutul acestui an cu Rafael Nadal la Australian Open.
Hurkacz l-a învins pe Medvedev a doua oară consecutiv, în acest an. Câștigase în Mastersul de la Miami, 7-6 (7), 6-3. Acum, în întâlnirile directe cu liderul ATP, Hubert conduce cu 3-2.
National Bank Open
Kyrgios promite să facă spectacol în meciul cu Medvedev la Montreal: "Fanii vor primi ce își doresc"
10/08/2022 LA 11:49
Tenis
Organizatorii de la US Open au vrut să-i interzică pe ruși și bieloruși! La ce concluzie au ajuns
09/08/2022 LA 17:10