La inițiativa lui Novak Djokovic, WTA, ATP și ITF au strâns un fond de susținere financiară care să ajute jucătorii de tenis afectați de pandemia de COVID-19. Astfel, mai bine de 6 milioane de dolari au reușit să strângă WTA, ATP, ITF și grupurile care organizează turneele de Grand Slam. “Player Relief Programme” a fost anunțat oficial în urmă cu câteva zile, având ca scop ajutarea financiară a jucătorilor de tenis care sunt afectați de absența turneelor pe perioada pandemiei.
Primul jucător care a spus clar și răspicat că nu e de acord cu acest plan a fost Dominic Thiem, care a atras atât critici, cât și susținători. Ultimul jucător care a vorbit despre planul de susținere a jucătorilor mai slab clasați este Matteo Berrettini, locul 8 ATP, semifinalistul surpriză de la US Open 2019. Italianul a precizat că apreciază inițiativa lui Nole, dar spune că îi pasă mai mult de spitale, victimele lăsate-n urmă de coronavirus și oamenii nevoiași în această perioadă grea pentru întreaga lume.
I-am trimis mesaj lui Novak și am clarificat: nimic nu e obligatoriu. Prefer să ajut atunci când există situații complexe, așa cum este cea a spitalelor, a familiilor aflate la cumpănă, decât jucători de tenis. Sunt mulți tenismeni care au nevoie de ajutor și am observat că îl cer. Planul este un lucru bun pentru tenis și arată că tenismenilor le pasă de colegii lor de circuit.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
ACUM 14 ORE
https://i.eurosport.com/2020/05/08/2816303.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
IERI LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
IERI LA 14:34