Daniel Andrews, premierul statului Victoria, a declarat că Australia nu va face nicio concesie jucătorilor de tenis, în ciuda valului de proteste iscate după ce toți sportivii aflați la bordul a trei avioane sosite la Melbourne de la Los Angeles, Abu Dhabi și Doha au fost plasați în carantină în camera de hotel ca urmare a unor teste pozitive înregistrate în rândul persoanelor cu care au împărțit zborul.
“Oricine poate face o listă de solicitări, dar răspunsul este nu. Un nu ferm. Știu că s-a iscat o polemică în jurul regulilor, pornind de la cuvintele câtorva jucători. Ei bine, regulile se aplică și în cazul lor, ca pentru toată lumea. Și toți au fost anunțați de aceste reguli dinainte, fiind o condiție a prezenței lor aici. Nu este loc de tratament preferențial”, a declarat Daniel Andrews, potrivit Associated Press Australia.

Carantină la Australian Open | Djokovic, intervenție de la distanță

Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 6 MINUTE
Novak Djokovic a decis să se adreseze autorităților de la Melbourne, într-o scrisoare deschisă despre care au scris toate marile publicații ale lumii, cerând asigurarea unor condiții echitabile de pregătire tuturor jucătorilor înainte de primul Grand Slam al anului.
Jucătorii și jucătoarele de tenis au început să sosească în Australia începând cu data de 15 ianuarie, în curse charter speciale, însă în ciuda faptului că înainte de îmbarcare li s-a cerut să facă dovada unui test negativ la Covid efectuat cu cel mult 72 de ore înainte, la sosirea în Australia tot s-au înregistrat rezultate positive. În primă instanță, cinci din persoanele ajunse la Melbourne au ieșit positive la coronavirus.
Luni însă, autoritățile de la Melbourne au confirmat alte patru rezultate pozitive, printer care și un prim test pozitiv înregistrat de un sportiv – nenumit până la această oră.
Când au realizat că vor trebui să stea 14 zile închiși în camera de hotel, fără posibilitatea de a se antrena, jucători și jucătoare au început să își exprime indignarea pe rețelele de socializare, printre cei mai vocali numărându-se și Sorana Cîrstea.
.Jucătorul numărul unu din tenisul masculin a alcătuit o listă de solicitări pentru a veni în rândul colegilor carantinați, chiar dacă el se află în aceste zile la Adelaide, într-un complex de lux, alături de Simona Halep, Rafael Nadal, Naomi Osaka, Dominic Thiem și Serena Williams. Sârbul a solicitat:
  • aparate de fitness în toate camerele pentru cei care trebuie să treacă printr-o carantină dură
  • mâncare la "un nivel decent" pentru sportivi de elită
  • reducerea zilelor de carantină totală pentru cei izolați complet după efectuarea mai multor teste COVID-19
  • permisiunea pentru sportivi de a-și vizita antrenorul și preparatorul fizic, dacă au ieșit negativ la teste
  • jucătorul și antrenorul să fie plasați la același etaj - în vederea condiției de mai sus
  • în limita posibilităților, mutarea majorității celor izolați complet pentru 14 zile în case private cu teren de tenis
Nu puțini au fost însă cei care l-au blamat pe Djokovic pentru cererile formulate, în condițiile în care la jumătatea anului trecut sârbul a fost inițiatorul unui turneu demonstrative de tenis în țările ex-iugoslave la care nu s-a respectat nicio regulă de distanțare socială și care a degenerate grav, transformându-se într-un focar de Covid-19.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Australian Open
Granollers/Zeballos - Andujar/Martinez - Australian Open
ACUM 12 MINUTE
Australian Open
Murray/Soares - Bolelli/Fognini - Australian Open
ACUM 20 MINUTE