După un deceniu și jumătate în care doar Wawrinka și Murray au reușit să le pună probleme reale celor trei titani Federer, Djokovic și Nadal, în circuitul ATP a apărut un puști de senzație, capabil să se ia la trântă cu toate recordurile. Alcaraz a devenit deja cel mai tânăr câștigător de la Miami, la 18 ani, iar viitorul îi aparține.
Plin de încredere, spaniolul nu se teme să afirme că e capabil să câștige un Grand Slam încă de anul acesta, semn că are un psihic extrem de solid, care nu cedează în fața presiunii.
"V-aș spune că sunt pregătit atât fizic cât și mental, sunt încrezător. Poate că nu la Roland Garros, dar pot câștiga un Grand Slam anul acesta. Și nu îmi este frică să o spun", a dezvăluit Carlos Alcaraz în Marca.
Roland Garros
Ilie Năstase a comentat colaborarea Halep–Mouratoglou înainte de Roland Garros: "Toate vor s-o bată"
ACUM 40 MINUTE
Alcaraz este văzut deja de bookmakeri cu a 3-a șansă la câștigarea Roland Garros, după Nadal (cotă 2,1) și Djokovic (3,2). Carlos l-a devansat pe Tsitsipas în opțiunile specialiștilor, fiind al 3-lea favorit la openul francez.
CITEȘTE ȘI:
EPISOD ȘOCANT ÎN LUMEA TENISULUI! A PIERDUT, IAR APOI ȘI-A PĂLMUIT ADVERSARUL PE TEREN

Numărul 1 ATP, obiectiv pentru Alcaraz

Pe lângă titlul de Grand Slam, un alt obiectiv pentru spaniol este să ajungă numărul unu în lume. Experiențele din 2021 l-au ajutat enorm să progreseze, astfel că acum Alcaraz se simte capabil de orice performanță.
"Anul trecut au fost experiențe noi, aproape totul mi s-a întâmplat pentru prima dată. Acum sunt o altă persoană și un jucător total diferit. Toate experiențele pe care le-am trăit m-au ajutat să fiu pregătit pentru turneele acestea (n.r. Indian Wells și Miami), și sunt foarte fericit pentru asta. Și numărul 1 ATP sper să ajungă cât mai curând în vizorul meu", a mai spus Alcaraz.
Tânărul Carlos se va odihni până joi, când el și antrenorul său, Juan Carlos Ferrero vor lua un prim contact cu zgura în acest sezon. Alcaraz va avea 5 sau 6 zile să se adapteze la noua suprafață, înainte de debutul său la Monte Carlo. Ibericul va juca, în direct la Eurosport, direct în turul secund al competiției monegasce.
Tenis
Simona Halep a dezvăluit ce a făcut-o să apeleze la Mouratoglou: "Pentru asta l-am admirat mereu"
ACUM O ORĂ