După ce Caroline Wozniacki a evoluat pentru ultima oară în fața suporterilor, la Australian Open, o altă sportivă care a fost în TOP 10 WTA a luat hotărârea de a îi spune "adio" sportului alb.
Fostă număr 8 mondial, Ekaterina Makarova a dezvăluit că a avut dureri insuportabile în ultimii 5 ani, astfel că o revenire în top nu mai era posibilă. În consecință, a luat cea mai bună decizie pentru sănătatea sa.
"Am probleme cu tendonul lui Ahile de cinci ani deja. nu mai pot să îndur această durere insuportabilă! Nu mă pot antrena normal, nu mă pot bucura de turnee, așa că am decis să mă retrag!
Tenis
Simona Halep a făcut un anunț mare pentru fani: "Mai vreau să joc doi-trei ani"
ACUM 9 ORE
Am fost mereu o muncitoare desăvârșită și nu voi sta departe de tenis. Acum voi antrena copii la o academie. Le voi da sfaturi și îi voi motiva. E o schimbare interesantă", a spus Makarova, conform Sport Express.
Makarova nu a mai jucat deloc în ultima perioadă, durerile nepermițându-i nici măcar să se antreneze.
Sportiva care a eliminat-o pe Halep în sferturile de finală de la Australian Open 2015 a ajuns de două ori în semifinalele turneelor de Grand Slam, la simplu (pe lângă Melbourne, ea s-a oprit în aceeași fază și la US Open 2014).
Cu un joc extrem de agresiv, Makarova a făcut multe partide mari, dar a și pierdut destule dueluri din cauza erorilor neforțate. Mai mereu a avut un joc de totul sau nimic, dar acesta i-a garantat rezultate fantastice la dublu. Dublă finalistă la Australian Open, la dublu, rusoaica și-a trecut în palmares toate celelalte turnee de Grand Slam.
Mai mult, la Jocurile Olimpice de la Rio, Makarova a câștigat medalia de aur în proba de dublu feminin. Din CV-ul ei impresionant face parte și cucerirea Fed Cup (2008), dar și Turneul Campioanelor (la dublu, în 2016).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Schimbări majore adoptate de ATP. Mai mulți bani și mai multe turnee de top!
ACUM 13 ORE
Zavarovalnica Sava Portorož
Sorana Cîrstea, înfrângere la Portoroz, dar în urcare în WTA
ACUM 13 ORE