Stefanos Tsitsipas a fost învins la începutul acestei luni, în turul 3 al US Open, de Carlos Alcaraz, scor 6-3, 4-6, 7-6 (2), 0-6, 7-6 (5). Ulterior participării la ultimul turneu de Grand Slam din 2021, grecul a vorbit despre dificultățile pe care le-a resimțit în timpul pandemiei de coronavirus.
Numărul 3 ATP a recunoscut că i-a fost greu să facă față în 2021 din cauza restricțiilor cauzate de Covid-19, spunând că nu a fost în cea mai bună stare psihică la partidele disputate. Tsitsipas consideră că pandemia i-a dat o lecție despre adaptarea în situații dificile.
"Nu mi-am imaginat niciodată că o să trec prin așa ceva în viața mea. Acum sunt într-o stare mai bună mental, dar la începutul anului nu eram. Este vorba despre adaptare, așa văd eu lucrurile. Odată ce te adaptezi la noile condiții, creierul și corpul tău au capacitatea de a se adapta oricărei circumstanțe și în orice fel.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Personal, m-am luptat mult cu pandemia. Nu mi-am imaginat niciodată că mă va afecta atât de mult, nu mă așteptam la asta", a declarat Stefanos Tsitsipas, potrivit TennisHead.
Grecul a vorbit și despre așteptările pe care le are de la el cu privire la următorul sezon. Sportivul în vârstă de 23 de ani este optimist că lucrurile vor merge mai bine în 2022.
"Acum sunt încrezător. Chiar văd lumina de la capătul tunelului, iar lucrurile se îmbunătățesc. Este atât de plăcut să vedem în cele din urmă că avem soluții și putem să ne facem viața de zi cu zi mult mai ușoară. Avem un acces mai bun la diferite tipuri de lucruri care ne aduc fericire. Lucrurile arată mai bine și vor arăta mult mai bine în competițiile ATP", a adăugat grecul.

Schimbări în regulamentul ATP după pauzele lungi ale lui Tsitsipas

În ultima vreme, Tsitsipas a fost sursa mai multor controverse în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm. La US Open, grecul a aplicat această tactică la fiecare meci și i-a scos din minți pe adversari.
Reuters transmite că pauzele neobișnuit de lungi de vestiar sau întreruperile de meci pentru cauze medicale în momentele critice din partide vor reprezenta în curând un lucru din trecut în tenisul mondial masculin. Sursa citată transmite că ATP intenționează să modifice regulamentul tocmai din cauza a ce s-a petrecut la US Open cu Stefanos Tsitsipas.
Mai exact, ATP vrea ca regulamentul să prevadă reguli mai stricte și mai riguroase atunci când vine vorba despre a primi asistență medicală pe teren și când vine vorba de a merge la toaletă. ATP vrea ca deciziile privind aceste două cazuri să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08