Fost antrenor al lui Novak Djokovic, Boris Becker a vorbit în cadrul podcastului Eurosport Germany’s Vocal Athletes despre momentul în care i s-a alăturat sârbului în echipă. Mai apoi, cei doi s-au despărțit în anul 2016, atunci când marele campion din Serbia a luat o pauză de la tenis pentru a se opera la cot – însă Becker spune că au în continuare o relație foarte bună.
https://i.eurosport.com/2018/01/08/2241701.jpg
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 11 MINUTE
Când am primit un telefon din partea echipei de management a lui Djokovic, el tocmai pierduse locul de lider mondial în clasament – era doar pe locul 2 în lume. Am comentat multe dintre meciurile lui la Wimbledon și US Open și am avut o opinie clară, i-au intrat toate acele opinii la inimă. Apoi m-a sunat manager-ul lui, Edoardo Artaldi, pe care-l știam de mult timp. M-a întrebat dacă vreau să-i devin antrenor. L-am vizitat la Monte Carlo două sătpămâni mai târziu și am vorbit 48 de ore doar despre tenis.

Cum a devenit Boris Becker tehnicianul lui Novak Djokovic

Promisiunea mea pentru el a fost că-i voi spune întotdeauna deschis și sincer adevărul, pentru că orice altceva nu are cum să funcționeze. I-am spus că motivul pentru care nu mai e atât de bun este pentru că s-a simțit prea bine pe locul 1 ATP și nu a îmbunătățit nimic, în timp ce Nadal și Federer au lucrat la jocul lor. I-am spus clar – Nu-mi place deloc cum servești, nu-mi place poziția ta în teren.
Am avut o lungă conversație. Câștigase deja multe titluri de Grand Slam și era un superstar aboslut, dar nu era mulțumit, voia mai mult. Trebuie apreciat pentru asta. Văd mulți tineri jucători care ajung să joace o semifinală undeva și sărbătoresc acel rezultat pentru jumătate de an. Nu au cum să se compare cu Djokovic – Federer și Nadal sunt la fel. Pe Djokovic îl motivează istoria din tenis și recordurile.
Novak îmi va fi mereu un prieten apropiat. Colaborarea noastră s-a încheiat în 2016 pentru că el a vrut o pauză. A avut probleme la cot și ce aveam eu de făcut? Nu a fost niciun conflict, nicio discuție. La orice turneu de Grand Slam ne-am întâlnit apoi și am vorbit de fiecare dată când a avut o întrebare legată de vreun adversar. Ușa mea e mereu deschisă pentru el. O relație jucător-antrenor ca a noastră este mult mai mult.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828317.jpg
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Swiatek și Tsitsipas, în semifinale. Urmează Medvedev-Auger-Aliassime
ACUM 25 MINUTE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 3 ORE