Liderul mondial din ATP, Djokovic, a sărit în ajutorul tenismenilor mai slab clasați în această perioadă în care nu obțin niciun venit din cauza faptului că toate turneele au fost anulate. Mulți dintre jucătorii de tenis mai slab clasați au decis să semneze o petiție prin care cer ajutor de la Federația Internațională de Tenis. Novak Djokovic este președintele consiliului jucătorilor și a înființat un fond pentru susținerea tenismenilor mai slab cotați.
Guido Pella, sfertfinalistul surpriză de la Wimbledon 2019, a declarat de curând pentru Metro 95.1 că este de acord mai degrabă cu Thiem decât cu Djokovic privind acest fond pentru ajutorarea sportivilor din partea inferioară a clasamentului. Argentinianul în vârstă de 29 de ani a precizat că "nimeni nu moare de foame", în ciuda pandemiei de coronavirus.
Nu moare niciun jucător de tenis de foame. Eu prefer să economisesc bani pentru a-i ajuta pe cei care chiar riscă să-și piardă viața, prefer să-i ajut pe oamenii din orașul meu care mor și nu au mâncare, lucru care e mai urgent decât sportul. Acele nuanțe ar trebui luate în considerare. Nu e pentru toată lumea așa cum e pentru Federer, Nadal sau Djokovic. Îmi place că există susținere pentru jucători, dar nu sunt de acord să fim obligați să contribuim fără a ști realitatea fiecărui jucător aflat în partea inferioară a clasamentului. Sunt mai degrabă de partea lui Thiem în această controversă. Cred că este bine pentru ATP să ia atitudine, să încerce să echilibreze lucrurile. Prea multă dezbatere este necesară în acest subiect.
Australian Open
Novak Djokovic, în continuare atacat din Australia: "E fantastic că acest individ nu e prezent aici"
ACUM 2 ORE

Opinia mai puțin populară a lui Thiem

Thiem a dat câteva declarații controversate înainte de Mutua Madrid Open, turneu care are parte de o donaţie de 150.000 de euro pentru cele două tablouri (ATP şi WTA); învingătorii decid ce parte vor oferi jucătorilor şi jucătoarelor cu cele mai mari probleme economice. În afara acestei sume, "50.000 de euro vor fi destinaţi reducerii impactului social al pandemiei de Covid-19", după cum au informat organizatorii într-un comunicat.
Austriacul a lăsat de înțeles că va dona eventualii bani câștigați către cei care chiar au nevoie, și nu pentru colegii din circuit, care sunt neprofesioniști și nu muncesc suficient pentru a își asigura un trai lipsit de griji. Între timp, el a fost descalificat din turneu din cauza conexiunii slabe la internet.
Niciunul dintre jucătorii mai slab clasați nu se luptă pentru viața lor din punct de vedere financiar. Am văzut o mulțime de jucători care nu se dedică 100% sportului, mulți dintre ei sunt total neprofesioniști. Nu înțeleg de ce trebuie să le dăm lor bani. Prefer să donez oamenilor care chiar au nevoie. Nu e nicio profesie pe lumea asta care să îți garanteze succesul sau un venit cert pe tot parcursul carierei. Niciunul dintre noi, cei care am ajuns în top, nu am luat nimic de-a gata, a trebuit să luptăm și să muncim enorm pentru a ajunge unde suntem.
https://i.eurosport.com/2020/05/06/2815161.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42
Tenis
Sârbii, în extaz după ultima veste despre Novak Djokovic! Ce au descoperit jurnaliștii de la Belgrad
IERI LA 05:29