Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Rafael Nadal a anunțat vineri că nu va participa la ultimul turneu major al anului, US Open, care se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie la Flushing Meadows. Ibericul a luat această decizie din cauză că nu s-a refăcut complet după accidentarea de la picior, căpătată la Roland Garros.
Sportivul ar putea să apeleze la chirurgie pentru a scăpa de problemele la picior cu care se confruntă de mai mult timp. Medicii susțin, însă, că aceasta nu este o variantă bună pentru Nadal. Potrivit medicului Gilbert Versier, fostul șef al secției de chirurgie ortopedică de la Spitalul Militar Vincennes, dacă s-ar opera, jucătorul de tenis nu ar mai putea concura la cel mai înalt nivel.
"Adaptarea piciorului la călcat este îngreunată și pacientul nu va putea decât să meargă. Nu va mai putea alerga. De asta am tot amânat intervenția și am lăsat-o doar ca măsură de ultim resort pentru pacienții care nu mai pot nici măcar să meargă. Bineînțeles, Nadal nu este în situația asta. Tot ce presupune această intervenție chirurgicală ar elimina durerea, însă va face imposibilă practicarea sporturilor la un nivel foarte înalt.
Tenis
Detalii de ultimă oră privind starea de sănătate a lui Rafael Nadal! Când vrea să revină pe teren
18/09/2021 LA 06:39
De obicei, afectează persoanele care au picioarele plate. Este congenital. Sunt oase care nu se vindecă bine. Dar este o patologie foarte rară, a cărei origine nu este foarte clară. Nu este neapărat o patologie care evoluează foarte rapid. Degradarea care va apărea odată cu trecerea timpului este destul de dureroasă, dar osteoartrita este deseori întârziată", a explicat ortopedul.

Mesajul lui Nadal după retragerea de la US Open

"Din păcate, trebuie să vă informez că aici se încheie sezonul 2021 pentru mine. Sincer să fiu, am suferit mult mai mult decât ar fi trebuit cu piciorul și trebuie să petrec mai mult timp departe de terenul de tenis. După ce am discutat cu echipa și familia mea, am luat decizia și cred că este cea corectă, pentru a mă putea recupera.
Este un an în care mi-a fost foarte dor de competiții precum Wimbledon sau Jocurile Olimpice, dar și US Open, la fel ca multe alte evenimente care sunt importante pentru mine. În ultimul an nu am avut capacitatea de a mă antrena, de a mă pregăti așa cum trebuie s-o fac. În cele din urmă am ajuns la concluzia că ceea ce trebuie să fac e să mă recuperez, să schimb o serie de lucruri, să încerc să înțeleg care a fost evoluția accidentării în utlima vreme.
Nu este vorba despre o nouă leziune, este o accidentare pe care o am încă din 2005 și până acum nu m-a împiedicat să-mi dezvolt cariera sportivă. Dacă nu voi găsi o soluție în viitorul apropiat, voi încerca să găsesc alt tip de tratament pentru a mă reface", a scris Rafael Nadal pe contul personal de Twitter.
Tenis
"E nedrept ca el să fie mereu tipul cel rău!" Becker, despre modul în care Djokovic este tratat
17/09/2021 LA 09:16
Tenis
Wilander surprinde! Cum vrea să se încheie cursa pentru supremație între Federer, Nadal și Djokovic
16/09/2021 LA 12:36