În vârstă de doar 16 ani, magicianul Carlos Alcaraz Garfia a devenit de curând cel mai tânăr tenismen care să învingă un jucător de Top 50 ATP în ultimii 17 ani și are premise excelente pentru un viitor strălucitor în tenisul mondial masculin. Adolescentul l-a învins pe compatriotul lui, Albert Ramos-Vinolas la Rio Open 2020 și și-a adjudecat astfel prima lui victorie în circuitul ATP.
Pentru că ambii sunt spanioli și foarte buni la ceea ce fac pe terenul de tenis, Alcaraz Garfia este adesea comparat cu marele campion spaniol, Rafa Nadal. Când a fost întrebat ce simte cu referire la comparițiile din ce în ce mai multe la număr cu Nadal, adolescentul a oferit o replică sinceră și neașteptată.

Carlos Alcaraz Garfia, noua senzație a tenisului din Spania

Australian Open
Nadal și Medvedev, tratați diferit la Australian Open. Rusul le bate obrazul organizatorilor
ACUM 4 ORE
Nu-mi place și nu vreau să fiu comparat cu Nadal. El are deja o carieră briliantă și eu am mult de muncit. Sunt pe calea cea bună, dar el este foarte departe acum. Nu mă pot compara eu cu Nadal și nici nu aș face-o. Rafa este unul dintre cei mai buni tenismeni din istorie. Eu am de îmbunătățit multe aspecte, atitudinea, partea mentală, trebuie să învăț cum să concurez când lucrurile nu merg în favoarea mea. E foarte bine să-l am pe Rafa drept exemplu, e idolul meu și întotdeauna va fi cel mai bun în toate privințele.
În ciuda mulțimii de comparații între Alcaraz Garfia și Rafael Nadal, adolescentul din Spania spune că jocul lui seamănă mult mai mult cu al lui Roger Federer pentru că nu se consider un jucător agresiv și produce destul de multe lovituri câștigătoare, pune scurte și are un joc bun la fileu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
"Ești surprins că nu joci cu Zverev în sferturi?" Răspunsul neașteptat oferit de Nadal la Melbourne
IERI LA 00:34
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
IERI LA 10:42