Cei opt tenismeni participanți la Turneul Campionilor în proba de simplu au fost provocați să enumere în 30 de secunde cât mai mulţi câştigători din istoria competiţiei. Iar spaniolul Rafael Nadal a arătat că se descurcă foarte bine la istoria sportului său, fiind singurul care și-a amintit de românul Ilie Năstase, primul multiplu campion al întrecerii de final de an a tenisului masculin.
Novak Djokovic (Serbia), Dominic Thiem (Austria), Daniil Medvedev (Rusia), Alexander Zverev (Germania), Stefanos Tsitsipas (Grecia), Andrey Rublev (Rusia) şi Diego Schwartzman (Argentina) şi-au amintit totți, cu ușurință, victoriile cele mai recente, însă când a venit vorba despre campionii generațiilor anterioare, Rafael Nadal a câștigat detașat duelul, fiind singurul care și-a amintit de primul jucător care a marcat decisiv istoria turneului. Deși nu a câștigat niciodată trofeul ATP Finals, spaniolul a încheiat pe podium provocarea inedită lansată la ceas aniversar al turneului, cu 14 răspunsuri corecte, unul mai puțin decât Dominic Thiem - care și-a amintit de un alt câștigător al anilor '70 - Jimmy Connors, la fel ca și Tsitsipas, ocupantul locului trei, cu 13 răspunsuri corecte.
Laver Cup
Părinții lui Roger Federer au vorbit în premieră despre retragerea lui Roger. Cel mai dureros moment
ACUM 9 ORE

"Numește cât mai mulți campioni", provocarea la care doar Nadal și-a amintit de românul Ilie Năstase

Jucătorii de tenis au avut probleme cu această provocare deși, așa cum recunoștea Daniil Medvedev, zi de zi au trecut pe culoarele sălii O2 Arena pe lângă fotografiile foștilor câștigători. Schwartzman s-a amuzat, spunând că nu își putea aminti decât cum, în ultimii 10, 15 ani, Federer și Djokovic au tot triumfat, adunând împreună 11 trofee.
Novak Djokovic le-a "oferit" câte un trofeu lui Dominic Thiem și Marat Safin, Stefanos Tsitsipas - lui Andy Roddick, iar Schwartzman - lui Rod Laver.
Istoria turneului a început în 1970, cu o victorie a lui Stan Smith. Un an mai târziu, Ilie Năstase începea o serie fantastică, de trei victorii consecutive, urmată de o finală pierdută la Vilas și un nou titlu în 1975. Timp de 15 ani, Ilie Năstase a deținut recordul pentru cele mai multe trofee câștigate la Turneul Campionilor, până când Ivan Lendl a obținut al cincilea său trofeu. Ulterior, Rpger Federer a împins recordul la șase trofee, în 2011.
Există însă un capitol la care Ilie Năstase nu a fost niciodată depășit: românul deține în continuare cel mai bun procentaj de victorii / înfrângeri din istoria competiţiei (88%, având 22 de victorii și doar 3 înfrângeri, pe locul doi fiind Lendl, cu 79,6%, iar pe trei - Roger Federer, 77,6%).
Laver Cup
"Hai să evităm asta!" Ce l-a pus Federer pe Djokovic să facă la 3-6, 2-3 cu Auger-Aliassime
ACUM 10 ORE
Tenis
"Ești fericit că există Djokovic?" Replica lui Nadal a venit imediat și a stârnit hohote de râs
ACUM 10 ORE