Câștigător a șapte titluri de Grand Slam, Mats Wilander a observat câteva asemănări între Alexander Zverev și Emma Răducanu în alegerea antrenorului care să-și pună amprenta pe jocul și cariera lor. Wilander e de părere că jucătorii tineri precum Emma Răducanu ar trebui lăsați să-și rezolve singuri problemele în materie de tenis.
Suedezul a făcut o comparație cu perioada scurtă și nefastă în care Ivan Lendl l-a antrenat pe Alexander Zverev. Această colaborare s-a încheiat după o perioadă tumultoasă, iar acum Wilander este îngrijorat că la fel s-ar putea întâmpla și în cazul Emmei Răducanu, care va fi antrenată în 2022 de Torben Beltz.
Australian Open
Boris Becker, dezamăgit de Alexander Zverev: "Trebuie să faci un efort, chiar dacă pierzi"
ACUM 5 ORE

Torben Beltz, o idee rea pentru Emma Răducanu? Ce spune Mats Wilander

"Am văzut ce s-a întâmplat în trecut. Ivan Lendl nu l-a ajutat deloc pe Sascha Zverev. A fost forțat să încerce cu acești super-antrenori. Nu funcționează pentru un tânăr de 18 ani. Trebuie să crească și o vor face când sunt pregătiți. La fel e și cu Emma Răducanu. Îmi pare rău, dar nu este o idee bună să aibă prea multe voci în cap. Singura voce pe care trebuie s-o asculte este a ei", a spus suedezul.
De curând, Emma Răducanu a anunțat parteneriatul pe care-l va începe în 2022, alături de Torben Beltz, asta după ce a ales să pună punct colaborării pe care o avea cu Andrew Richardson, antrenorul britanic care a ghidat-o către victoria ei fantastică de la US Open 2021: "Dacă a făcut această alegere, ar trebui să se distreze, dar să caute să se dezvolte singură în loc să fie configurată de antrenori pentru că asta s-ar putea dovedi o idee în detrimentul dezvoltării ei", a spus Mats Wilander pentru Eurosport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
"Nu va fi un nou Big-3!" Mats Wilander, despre cine va domina tenisul masculin în următorii ani
ACUM 5 ORE
Australian Open
Danka Kovinic, mesaj "războinic" înainte de duelul cu Halep, la Australian Open. Promisiunea făcută
21/01/2022 LA 08:03