Criza provocată de pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume și a oprit toate sporturile în loc. Tenisul a fost pus pe hold odată cu anularea turneului de la Indian Wells chiar în prima zi de calificări. Competiția din Statele Unite ale Americii a fost doar prima dintr-un șir parcă interminabil de suspendări și anulări. Această situație fără precedent i-a grăbit retragerea din activitate unei sportive care și-a trecut în palmares două titluri de Grand Slam la dublu de-a lungul carierei.
În vârstă de 31 de ani, americanca Vania King a anunțat de curând că a fost forțată de pandemia de coronavirus să se retragă din activitate. Dubla campioană de Grand Slam în proba de dublu intenţiona să se retragă cu prilejul turneului de la Charleston, dar pandemia a dus la suspendarea sezonului şi a încheiat cariera acesteia.

Vania King, forțată să se retragă din tenis

Tenis
Simona Halep a anunțat că s-a recuperat în totalitate după accidentare: "Deja pot să alerg!"
07/04/2020 LA 06:20
''Da, cred că sunt retrasă acum. Nu sunt sigură, nu ştiu, dar tehnic sunt retrasă'', a declarat King pentru site-ul WTA. Vania King a cucerit un singur titlu WTA la simplu, în 2006, la Bangkok, cea mai bună clasare a sa fiind locul 50 în lume. La dublu, palmaresul său cuprinde 15 titluri, dintre care două de Grand Slam (Wimbledon și US Open, ambele în 2010), precum şi o clasare pe locul 3 mondial. Ultimul său titlu la dublu datează din 2016, când s-a impus la Shenzhen, alături de Monica Niculescu. King a dezvăluit că intenţionează să se mute definitiv în Australia.
''Am iubit dintotdeauna Australia, de când eram tânără. Când m-am gândit să mă mut, Australia a fost singurul loc care mi-a venit în minte. Există mereu locuri în care îţi place să mergi în vizită, în vacanţă, dar nu poţi sta prea mult. Australia a fost mereu un loc în care am simţit că vreau să rămân. Am jucat anul acesta la Hobart, apoi la Melbourne, şi asta mi-a reafirmat dorinţa de a mă muta acolo'', a mărturisit Vania King, care a primit în urmă cu trei ani viză permanentă de resident.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Nick Kyrgios, amenințat cu bătaia la Australian Open: "Ne-au atenționat că ne vor bate la vestiar"
ACUM 38 MINUTE
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Cornet - Zidansek, LIVE pe Eurosport 1. Collins - Tauson pe Eurosport 2
ACUM 4 ORE